Ostatnio mialem spore problemy z moja niedawno kupiona Bunia 318 tds. mianowicie przekonalem sie na wlasnej skorze co oznacza delikatny i i podatny na usterki uklad chlodzenia BMW;/
MIalem problem z przegrzewaniem sie silnika brakiem mocy oraz brakiem ogrzewania(efekt domina , sypnelo sie jedno posypalo sie drugie). Teraz juz wszystko co powinno byc zrobione jest ok wymienione visco ,pompa wody , termostat zalany nowy plyn i ogolnie uklad przywrocony do zycia. Auto sie nei grzeje , nie ma spadkow mocy i wreszcie mam ogrzewanie:) Przyznam ze forum bylo mi bardzo pomocne w diagnozie usterek
Teraz zwracam sie z pytaniem do bardziej doswiadczonych uzytkownikow.
Problem wyglada tak.Otoz po zakupie zauwazylem ze nawiew w aucie jest strasznie slaby , wyjecie filtra kabinowego zalatwilo sprawe. tzn klima i zimny nawiew dmuchaly na pelnych obrotach tak ze grzywke uywalo;P i wszystko ok az do teraz gdy zauwazylem ze wlaczajac ogrzewanie sila nawiewy bardzo spada. Dmucho ca prawda gorace powietrze ale mniej wiecej o polowe slabiej niz przy zimnym nawiewie lub klimie(podwojny klimatronic).
I teraz pytanie: czy to normalne?czy tez cos jest nie tak?, jesli tak to co? Czy za nawiew cieplego powietrza odpowiada inny wentylator niz za zimne?
Przepraszam za nieco dlugawy post ale chcuialem dokladnie opisac problem
Pozdrawiam uzytkownikow i licze na Wasza pomoc:)