[E39] stukanie przy ruszaniu

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

maqva

[E39] stukanie przy ruszaniu

Post autor: maqva »

hej. mam problem bo nie wiem czego sie czepic.gdy ruszam jest slyszalne delikatne stukanie. gdy autko stoi i jest na biegu przy ''bujaniu'' nim w przud i tyl slychac dokladnie takie samo stukanie. czy to jest problem z walem ,skrzynia czy moze tylko jakis lacznik walu. prosze o porade i z góry dzieki.
el_dorado
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1997
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: el_dorado »

mam to samo.. mam nadzieje ze to gumy sie wyrobily na przedniej osi.
radinek
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: radinek »

ja mialem tak ze przy ruszaniu coś mi pukało.Myślałem ze to przeguby a okazalo sie ze to poduszka pod mostem byla popękana.Koszt to 220zł za poduche.Jwk ktos chce to sie dokladnie dowiem jak on sie nazywa.A pukanie nasilalo sie z obciązeniem auta
maqva

Post autor: maqva »

witam dzieki za podpowiedzi. odnosnie tego mojego stukania. slychac go tylko przy otwartej szybie i jest to metaliczny dzwiek tak jakby cos w rodzaju stukania o cieką blache moze sie niesie po wale?.i nie trwa cały czas lecz w momecie ruszania. pojeździlem troche na 1 i 2 i gdy puszcze gaz tez jest kilka stuknięc i cisza i to samo przy dodawaniu gazu.moze to jednak lacznik wału ''padł''. :?:
ODPOWIEDZ