Witam Wszystkich
Od jakiegoś czasu jadąc czuję w środku płyn chłodzący. Mokro jest pod zbiornikiem wyrównawczym lecz nie bezposrednio tylko pod spodem tak jak by na łączeniu bloku ze skrzynią biegów. Po dłuższym postoju zostaje droba plamka na ziemi, oczywiście płynu. Tempertatura cały czas w normie (wskazówka stoi pionowo), lecz dziś jadąc zaledwie pareset metrów przesuneła się gdzieś o dwie grubości wskazówki w prawo.
Po czym wróciło do normy. Oczywiście nie cisnołem, jechałem powoli.
Jeśli ktoś miał podobny problem chetnie wysłucham waszych opini.
Wyciek płynu chłodniczego
Moderator: Moderatorzy
-
tomek-tarnow
- Bywalec
Re: Wyciek płynu chłodniczego
wsakzówka sie wychyla bo plynu masz moze malo troche i sie silnik troche zagrzał uwazaj na to i kontroluj
a co do wycieku to mi cielko z pompy wody !! niechial bys widziec jak była z....!!!
pozdrawiam
a co do wycieku to mi cielko z pompy wody !! niechial bys widziec jak była z....!!!
pozdrawiam
-
MattiMen
- Świeżak

- Seria: E60-61
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 730d
- Rocznik: 2002
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Opolskie
no będe musiał to sprawidzić.
Gadałem jeszcze z jednym mechanikiem i wspomniał coś o nagrzewnicy, parują mi też
nieco szyby, mówił że to się razem łączy jeśli chodzi o wyciek.
Gadałem jeszcze z jednym mechanikiem i wspomniał coś o nagrzewnicy, parują mi też
nieco szyby, mówił że to się razem łączy jeśli chodzi o wyciek.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Bez szans... nagrzewnica jest wewnątrz auta i jak cieknie to albo skupia się we wnętrzu nagrzewnicy i wysycha/paruje, albo wycieka na dywaniki (dokładnie to pod) w aucie.
Przewody do nagrzewnicy przechodzą w jednym miejscu do wnętrza auta - pod elektrozaworami wody... jeżeli wyciek płynu jest na tyle bloku silnika to nie może pochodzić z nagrzewnicy.
Szukaj nieszczelności w zbiorniczku wyrównawczym lub przewodzie przelewowym.
Przewody do nagrzewnicy przechodzą w jednym miejscu do wnętrza auta - pod elektrozaworami wody... jeżeli wyciek płynu jest na tyle bloku silnika to nie może pochodzić z nagrzewnicy.
Szukaj nieszczelności w zbiorniczku wyrównawczym lub przewodzie przelewowym.