Witam jestem tu nowy,a wiec witam Wszystkich serdecznie:) i to moj pierwszy post.
Okazuje sie ze z takiego dekielka na pompie od strony kierowcy cieknie paliwo. tu fotki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e332f9834.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...974be28b6.html
A to zdjecie przykladowe na ktorym ten dekielek jest dobrze widoczny: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3adb20e99.html
Jest on przykrecony na 2 torxy i widac ze wczesniej to juz ktos uszczelnial bo widac tam silikon.
Teraz pytanie czy jak go odkrece to nic mi sie nie wysypie? Od czego on wlasciwie jest? I czy w sklepach sa dostepne uszczelki na to?
I nie moge tego odkrecic, malo jest miejsca mam nadzieje ze nie trzba bedzie wyciagac pompy?
prosze o odpowiedzi sprawa naprawde jest pilna pozdrawiam
pomocy cieknie paliwo z dekielka na pompie.
Moderator: Moderatorzy
-
krzysiek89
- Świeżak

- Seria: E38
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Podkarpackie
pomocy cieknie paliwo z dekielka na pompie.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2009, 16:30 przez krzysiek89, łącznie zmieniany 2 razy.
-
krzysiek89
- Świeżak

- Seria: E38
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1994
- Województwo: Podkarpackie
Re: pomocy cieknie paliwo z dekielka na pompie.
kurcze nie wiem czemu linki nie dzialaja ale moze ktos sie domysli o ktory dekelek mi chodzi,tak na samym dole pompy od strony kierowcy
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Województwo: Mazowieckie
Pokrywka regulatora wyprzedzenia wtrysku.
Taka sama (no prawie) jest po drugiej stronie pompy.
Wymiana uszczelek od strony nadkola - banał... ale równie dobrze może cieknąć po drugiej stronie a tam fatalne dojście jest.
Trzeba zwinne rączki i odpowiednie torxy ale da się to zrobić bez wyjmowania a nawet ruszania pompy.
Koszt uszczelek to szalone bodajże 5 czy 10 złotych (potrzeba 2 i wymienia się obydwie naraz... ale spodziewaj się wycieków również gdzie indziej w niedługim czasie
)
Przy zdejmowaniu uważaj aby nie zgubić dwóch czarnych podkładek i sprężyny.
Taka sama (no prawie) jest po drugiej stronie pompy.
Wymiana uszczelek od strony nadkola - banał... ale równie dobrze może cieknąć po drugiej stronie a tam fatalne dojście jest.
Trzeba zwinne rączki i odpowiednie torxy ale da się to zrobić bez wyjmowania a nawet ruszania pompy.
Koszt uszczelek to szalone bodajże 5 czy 10 złotych (potrzeba 2 i wymienia się obydwie naraz... ale spodziewaj się wycieków również gdzie indziej w niedługim czasie
Przy zdejmowaniu uważaj aby nie zgubić dwóch czarnych podkładek i sprężyny.
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Radzę Ci zapoznać się z regulaminem i dostosować do niego, inaczej może być kiepsko.