[E36] BRAK MOCY MAX 120 km/h
Moderator: Moderatorzy
Witam. Nie miałem jeszcze takiego problemu ogólnie nie narzekam na auto. Jechałem raz do wrocławia z świetoszowa A4 i z 160 km na h zeszło same do 120 Przeraza mnie ze moze to cos z silnikiem poważniejszego wtrysk pompalub uszczelga głowicy. Wymieniam dziś olej filtry paliwa oleju powietrza. Zobaczę . błłem u elektryka wykasował inspekcje niby jakis bład ale nie pomaga. Auto jeżdzi ale nie ma przyspieszenia . Pozdrawiam i dzieki za pomoc
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Witam cię kolego.Ja podobny problem miałem z BMW E-34 2.4TD spadek mocy i 120km/h to max jaki wyciągała.I umnie akurat przyczyną było rozszczelnienie się mały przewodzik gumowy który wchodził pod spodem do kolektora ssącego był przerwany i to było przyczyną.Tak więc sprawdz wszystkie połączenia przewodów może też akurat to będzie przyczyną.Powodzenia.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
Re: [E36] BRAK MOCY MAX 120 km/h
czesc koledzy jestem nowy .. niedawno kupiłem e30 2.4tdi wiem ze nie ma takich z i ale moja ma zalozony intercoler powinna miec przez to jakies 130koni .. silnik chodzi ladnie i cicho kupilem od dziadka:) ale nie ma cos mocy do 100k/h ladnie sie rozpedza a pozniej do 130 i max nie wiem co jest .. turbo chodzi lecz jak zduszalem waz nie dawalo zbyt duzego cisnienia alecos tam bylo.. nie wim od czego zaczac sprawdzac
- ded
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Kontakt:
Re: [E36] BRAK MOCY MAX 120 km/h
Jak na 130km to jakos slabo sie rozpedza
I rozszyfruj sobie co znaczy skrot TDI bo to tez warto wiedziec. Poczytaj troche forum zanim zaczniesz sie wypowiadac.
Miałem podobny problem z BMW E-39 2.5TDS spadek mocy i 120km/h to prawie max. U mnie przyczyną był przepływomierz wystarczyło go tylko wyczysci. Taki zbieg wymaga dużej ostrożności.
- RaffY
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Compact/Hatchback
- Model: 318tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubelskie
sprawdz szczelnosc ukladu dolotowego i czujnik turbiny. czytalem gdzies ze zanieczyszczony czujnik byl tego przyczyna. Pozdrawiam