kompresja
Moderator: Moderatorzy
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
kompresja
Z tego co wiem to normalna to 22 a minimalna myślę że 18 bo taką miałem w poprzednim aucie jakim był Mercedes 123 200D i po wyżej -10 to akum już podał.
-
N2O
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E38
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 725tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
kompresja
Nominalnie około 30bar, minimalnie 20bar z różnicami nie większymi niż 3bar pomiędzy cylindrami.
Stopień sprężania 22,5:1(nie mylić z ciśnieniem sprężania).
Stopień sprężania 22,5:1(nie mylić z ciśnieniem sprężania).
RANGE ROVER P38A 2.5 DSE
BMW 725 TDS
BMW 725 TDS
Dziwna praca silnika
Witam ponownie dziś kiedy mrozy odpuściły udało mi się uruchomić moją bawarkę. pojechałem na komputer ale pech dziś i jutro nie czynne .Przy okazji okazało się że w zbiorniku zamiast ropy mam 40 litrów czerwonego oleju opałowego . Co za imbecyl (poprzedni właściciel) wlał do zbiornika tyle szajsu . Teraz podejrzewam że przez to nie chciał palić na mrozie a tak poza tym obawiam się o pompę wtryskową czy się nie uszkodziła od jazdy na opale. Na ciepłym silniku pali na dotyk chodzi równo cichutko jak zegarek ale kiedy ruszam z miejsca to kaput gaśnie dopiero jak mocniej nacisnę gaz to ruszy i nie zgaśnie . Nie wiem co jest podejrzewam że to może być pompa wtryskowa może nastawnik w pompie lub coś innego jeśli mieliście coś takiego lub wiecie co to może być to odpiszcie