A mianowicie gdy opuszczam oslone przeciw słoneczna i otwieram lusterko momentalnie wylancz mi sie radio, gasnie wyswietlacz od navi i wylancza mi sie telefon a zapala sie oswietlenie kabiny.
Problem z radiem i oswietleniem
Moderator: Moderatorzy
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum i mam maly problem z elektryka w moim e 39.
A mianowicie gdy opuszczam oslone przeciw słoneczna i otwieram lusterko momentalnie wylancz mi sie radio, gasnie wyswietlacz od navi i wylancza mi sie telefon a zapala sie oswietlenie kabiny.
Dodam jeszcze ze od kilku dni mam problem z multifunkcja w kierownicy i sygnalem (po prostu raz dziala a raz nie)ale poduszka jest ok nie swieci sie na stale. Bardzo prosze o szybka pomoc z gory dziekuje. 
- adam-bmw
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
elektryka w e39 jest już dość mocno zaawansowana i większość sprzętu jest sterowana komputerami, i powiązana między sobą, problemem może być jakaś luźna wtyczka, jak i niedokładnie naprawiona wiązka np po wypadku, musisz wszystko dokładnie przeglądnąć
Autko nie bylo bite sprawdzalem mam ja juz 1,5 roku a problem pojawil sie dwa dni temu i nie wiem o od czego mam zaczac eliminacje tej usterki

- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Od zapoznania się z regulaminem.
bmw-inpa.pl