nie moge odpalic e34 2.5tds
Moderator: Moderatorzy
mam bmw e34 2.5tds 93r wymienilem silnik ale nie moge odpalic pompa nie podaje paliwa na wtryski silnik kupilem z fracji i po kolektorze widac ze byl on z przeplywomierzem a moja bunia nie ma zmienilem kolektor na swoj czy moze byc problem komputerem pomocy co robic czy gosciu z kompem da rade?
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
E34 i silnik z przepływomierzem? pierwsze słyszę...
Najprawdopodobniej bez założenia komputera z którym działała pompa i silnik nic się nie uda.
Zgadywać mogę tylko gdyż nie napisałeś nic o tym, że nastawnik ma wyjście nadmiaru paliwa w stronę ściany grodziowej a nie do góry... więc najprawdopodobniej będzie miał w sobie immo, co skutecznie uniemożliwi uruchomienie ze sterownikiem silnika od innej pompy (jeżeli pompa była by z takim samym nastawnikiem to na kompie powinno dać się zsynchronizować DDE z immo).
Zawsze możesz założyć pompę ze swojego silnika i będzie działać jak należy z twoim sterownikiem.
Najprawdopodobniej bez założenia komputera z którym działała pompa i silnik nic się nie uda.
Zgadywać mogę tylko gdyż nie napisałeś nic o tym, że nastawnik ma wyjście nadmiaru paliwa w stronę ściany grodziowej a nie do góry... więc najprawdopodobniej będzie miał w sobie immo, co skutecznie uniemożliwi uruchomienie ze sterownikiem silnika od innej pompy (jeżeli pompa była by z takim samym nastawnikiem to na kompie powinno dać się zsynchronizować DDE z immo).
Zawsze możesz założyć pompę ze swojego silnika i będzie działać jak należy z twoim sterownikiem.
o co w tym chodzi a gdzie jest ten nastawnik wybaczcie jestem ciemny w tym temacie to moj pierwszy disel
nastawnik ma wyjście nadmiaru paliwa w stronę ściany grodziowej a nie do góry
nastawnik ma wyjście nadmiaru paliwa w stronę ściany grodziowej a nie do góry
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
- raven_1983
- Ekspert

- Rocznik: 1992
- Województwo: Mazowieckie
Wnioski z dotychczasowej zabawy w diagnozę...
1. ciekawostka - nie masz pojęcia o ropniakach ale kupujesz silnik na przekładkę?
2. zdjęcia - zrób dużo różnorakich żeby można było zobaczyć ten silnik, pompę, kolektor pod rzekomą przepływkę
3. więcej danych - z jakiego auta ten silnik? w E34 nie było przepływek, bywały natomiast immobilisery... czy twoje auto ma immo?
1. ciekawostka - nie masz pojęcia o ropniakach ale kupujesz silnik na przekładkę?
2. zdjęcia - zrób dużo różnorakich żeby można było zobaczyć ten silnik, pompę, kolektor pod rzekomą przepływkę
3. więcej danych - z jakiego auta ten silnik? w E34 nie było przepływek, bywały natomiast immobilisery... czy twoje auto ma immo?
silnik kupilem z fracji gosciu mowil ze to od 3 dokladnie nie wiem ten silnik mial inna miske olejowa zamienilem miski wraz z smokiem zmienilem kolektor dolotowy bo ten silnik z fracji mial przeplywomierz a moje e34 nie ma tak mam imobilajzer i po tej wymianie swieci mi kontrolka wtrysku imobilajzer dziala sprawdzalem zawor na pompie czy otwiera doplyw ropy dziala ale i tak nie podaje ropy na wtryski
- lucasdj
- Bywalec
- Rocznik: 1993
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie
- Kontakt:
Jak dla mnie to coś tu za bardzo pokombinowane...
Daj jakieś foty, bo narazie to tak naprawdę nie wiadomo o czym rozmawiamy.
Ciężko jest Ci pomóc niewiedząc co dokładnie siedzi teraz pod maską
Daj jakieś foty, bo narazie to tak naprawdę nie wiadomo o czym rozmawiamy.
Ciężko jest Ci pomóc niewiedząc co dokładnie siedzi teraz pod maską
Ekspert to ktoś, kto popełnił już wszystkie błędy.
Zupełnie jak TDS
Zupełnie jak TDS
-
grancz
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 530d
- Rocznik: 2000
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Pewnie kupił silnik po 94r. Instalacje ma starszą i nie będzie działać. Trzeba by było zmienić całą elektrykę silnika.