e34 Gdansk - Pomoc w ogledzinach

Porady na co zwrócić uwagę i jak kupować, opinie o bieżących ogłoszeniach sprzedaży.
Chcesz kupić? Bądź spokojniejszy - zapytaj!

Moderator: Moderatorzy

cronos
Świeżak
Świeżak

Post autor: cronos »

Witam :)

Zarejestrowalem sie na tym forum bo od dluzszego czesu rozogladam sie za e34 w tds'ie. Znalazlem ciekawa oferte, jednak nie mialem wczesniej bmw i nie znam fachowca ktory moglby mi pomoc w ogledzinach auta. Sprawa sie nieco komplikuje bo jestem z Wroclawia a interesujace mnie auto stoi w Gdansku i ewentualny przejazd przez caly kraj w ciemno brzmi niezbyt zachecajaco. W poprzednich watkach kilka osob sie zaoferowalo sie ze chetnie mogloby sie przejechac na ogledziny. Jesli tylko ktos z forumowiczow mialby checi bede zobowiazany. Chetnie sie odwdziecze w miare mozliwosci, dobra woda ognista gwarantowana ;)

Oto i ona, moja wymarzona:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11148132

Prosze tez o wstepne uwagi na temat oferty ktore nasowaja sie od razu, a ktorych osoba niedoswiadczona moze nie dostrzec.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tiru89
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 530d
Rocznik: 2002
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Opolskie

Post autor: Tiru89 »

Foty nie ciekawe...
Na moje oko prawy przód był bity...
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubuskie

Post autor: Ermce »

pokazal tyle co nic, nie widac komory silnika, wnetrza (tylko deske) zderzak od M5, a z tym spalaniem 8 w miescie to miedzy bajki... jesli ma nivo (zawieszenie hydrauliczne samopoziomujace sie) trzeba zwrocic uwage czy jest sprezysta na tylnej osi
Jeta
Bywalec Gadulec
Rocznik: 1996
Województwo: Mazowieckie

Post autor: Jeta »

Ermce widziales kiedys zderzak od M-ki ? To co on ma to tylko dokładka,dodatku z modelu serii 7 :) Więcej sie nie wypowiadam,bo po zdjeciach nie jestem wstanie stwierdzic ze to dobry egzemplarz
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Model: 320d
Rocznik: 2010
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

Chętnie mogę pomóc w oględzinach fury, poza tym to auto z naszego forum jest :)

edit, to ta fura:

http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1557
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Rocznik: 1995
Województwo: Lubuskie

Post autor: Ermce »

Jeta pisze:Ermce widziales kiedys zderzak od M-ki ? To co on ma to tylko dokładka,dodatku z modelu serii 7 :) Więcej sie nie wypowiadam,bo po zdjeciach nie jestem wstanie stwierdzic ze to dobry egzemplarz

Jeta masz racje teraz sie przyjzalem
kafarek
Bywalec
Rocznik: 1994
Kontakt:

Post autor: kafarek »

To się może wypowiem o moim byłym aucie :]

Jak kolega Jawor napisał.. Wszystko masz w kolejności i z datami w moim temacie.

Auto sprzedałem w listopadzie ubiegłego roku (aż dziw bierze, że koleś nie przerejestrował :/).
Bardzo byłem z niego zadowolony, a że nie potrzebuję drugiego kombi, to sobie go sprzedałem.. Co do opisu.. Faktycznie wymieniłem przed sprzedażą zawieszenie z przodu i z tyłu.. Całe wahacze, końcówki, stabilizatory itp. Przebieg był w okolicach 230tys na liczniku, ale jak wiemy to z 2 razy tyle.. Auto nie zmęczone, choć nie raz dostawało ostro w palnik. Auto sprzedałem z seryjnym kompem i seryjnym dolotem, więc ma może lekko ponad serię (a zdrowy silnik był na prawdę). Docisk sprzęgła już puszczał i czasem potrafiło się uślizgnąć przy przepince na 2 bieg. Pompa już powoli zaczynała dawać znać w postaci lekkiego przyfalowania.. Ale jeszcze paredziesiąt tysięcy przed nią na pewno. Auto doposażyłem dość mocno.. halogeny, HiFi SS, kiera MTII, telefon, zmieniarka oryginalna, Black Hella, xenon i wiele pierdół. Zresztą poczytaj mój temat od początku i zobacz jak się zmieniła..To będzie najlepszy opis zmian w aucie.

Front z 540 zakładałem sam, auto było walone z lewej strony jeszcze w niemcowni.. W komorze silnika widać stare ślady tego zdarzenia, ale nie wpływa ono w najmniejszym stopniu na jazdę autem..Pozostałe elementy auta całe i nietknięte..

Generalnie auto bardzo doinwestowane i jak sprzedawałem, to w 100% sprawne mechanicznie. Kula u nogi jest korozja i generalnie blacharka, która daje już dość znacząco znać o sobie. Patrząc po fotkach mam wrażenie, że auto zostało przepolerowane, więc korozja mogła zostać zaczarowana!! Cena jest dość mocno zaniżona w porównaniu z kasą za jaką ja ją sprzedałem!! To jest zastanawiające!!

Sprzedający (jakaś dresiarska młodzież) nie mają kompletnie pojęcia o samochodach, a tym bardziej o BMW (nie wspomnę o tds) i całkiem możliwe, że coś z autem się stało.. Przyjechali do mnie E36 w stylu szybcy i wściekli.. gejlooki, siatex, szpachla, spilery i milion lampek.. Jak usłyszałem że w planie mają zmianę tej e34 w to samo to aż mnie zmroziło.. Mam nadzieję, że trafi tym razem w lepsze ręce. Zalecam jednak dobre prześwietlenie auta...
E30 325e
E30 318i Touring
E34 525tds Touring
E32 735iA
Daro280
Bywalec Wyjadacz

Post autor: Daro280 »

jakis zagmatwany ten post co napisales kolego.... (sprzedajacy dres) przeciez TY byles sprzedajacym...
jak juz sprzedany to niema co sie wypowiadac na jego temat... ogolnie widac ze zadbany...
kafarek
Bywalec
Kontakt:

Czytaj dokładnie.. Ja sprzedałem to auto w listopadzie.. i teraz kolo co ode mnie kupił znów wystawia.. Na moich tablicach.. Czyli powyższy mój post opisuje moje byłe auto.
E30 325e
E30 318i Touring
E34 525tds Touring
E32 735iA
Daro280
Bywalec Wyjadacz

Post autor: Daro280 »

aha, to juz teraz wszystko rozumiem :)
Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

Post autor: ded »

Jesli nie przerejestrowali jej nawet to jest duza szansa ze olej w silniku tez jest ori :)
kafarek
Bywalec
Kontakt:

Tym bardziej, że poleciłem kupującemu go zmienić.. Brakowało ok 2000km do zmiany.. ;)
E30 325e
E30 318i Touring
E34 525tds Touring
E32 735iA
cronos
Świeżak
Świeżak

Post autor: cronos »

Dzieki wszystkim za zainteresowanie a kafarkowi za szczegolowe informacje. Na zdrowy rozum zanizona cena w stosunku do jakiej ja nabyli mogla by sklaniac do myslenia iz cos musialo pasc, a wizerunek obecnego sprzedawcy nie napawa optymizmem, tak jak fakt iz jej nawet nie przerejestrowali.
ODPOWIEDZ