Czy to już pompa do wymiany?
Moderator: Moderatorzy
-
mario_wawa
- Świeżak

Czy to już pompa do wymiany?
Witajcie
Objawy są następujące: Słabo odpala(długo trzeba kręcić, potem sie krztusi i dopiero zaskakuje), niedawno wyłączył sie gdy stałem na światłach, odpalił potem na chwile ale potem padł na dobre. Pojechał na lawecie do mechanika, ten stwierdził że jest jakis problem z wtryskiem. Walczył z nim 2 dni i auto nagle odpaliło. Od tamtej pory boje się jeździć... Niby odpala ale z dużym bólem. Z komputera niewiele wynika.
Czy mam już pompe do wymiany?
Pozdrawiam,
mariusz
Objawy są następujące: Słabo odpala(długo trzeba kręcić, potem sie krztusi i dopiero zaskakuje), niedawno wyłączył sie gdy stałem na światłach, odpalił potem na chwile ale potem padł na dobre. Pojechał na lawecie do mechanika, ten stwierdził że jest jakis problem z wtryskiem. Walczył z nim 2 dni i auto nagle odpaliło. Od tamtej pory boje się jeździć... Niby odpala ale z dużym bólem. Z komputera niewiele wynika.
Czy mam już pompe do wymiany?
Pozdrawiam,
mariusz
-
mario_wawa
- Świeżak

-
kangurczak
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie
-
mario_wawa
- Świeżak

- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Jak zostawia czarną plamę pod wydechem to albo turbo albo wtryski ostro leją.
Biorąc pod uwagę problemy z odpalaniem stawiam na lejące wtryski
Biorąc pod uwagę problemy z odpalaniem stawiam na lejące wtryski
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
-
kangurczak
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
- Województwo: Małopolskie
Wtryski to jedna z mozliwosci, ale taka czarna plama (zakladam sadzy a nie "żywego" oleju) moze powstac tez z najzwyklejszego zapchania wydechu/katalizatora. Piszac o 10-15 litrach i zgasnieciu na swiatlach wydaje mi sie ze objaw podobny jest do padającej pompy paliwa lub nieszczelnosci w ukladzie zasilania paliwem. Czy samochod jak ma problemy z odpaleniem - odpala tak jakby "na poszczegolne cylindry" ? Czy w wężyku /przezroczystym/ idacym od filtra paliwa do pompy są bąbelki powietrza?
Troche mi nie pasuje tutaj 2'dniowa walka mechanika z samochodem i jego "nagłe odpalenie". Czy mechanik cos wymienil?
Ciezko tak na odleglosc cos wymyslec, nikt z nas nie jest tutaj jasnowidzem....
Troche mi nie pasuje tutaj 2'dniowa walka mechanika z samochodem i jego "nagłe odpalenie". Czy mechanik cos wymienil?
Ciezko tak na odleglosc cos wymyslec, nikt z nas nie jest tutaj jasnowidzem....
-
mario_wawa
- Świeżak

Rzeczywiście ten problem to troche wróżenie z fusów. Było tak( i jest nadal) że bardzo nierówno odpala, krztusi się i nie chce zaskoczyć. Jak ostatnio padł to nic w nim nie było robione. po prostu za którymś razem zaskoczył.
Dałem go znowu do zbadania i dzis dostalem informacje od mechanika że pompa wtryskowa niedomaga... Jutro rozbiera i będzie walczył. Zobaczymy.
Pozdrawiam,
mariusz
Dałem go znowu do zbadania i dzis dostalem informacje od mechanika że pompa wtryskowa niedomaga... Jutro rozbiera i będzie walczył. Zobaczymy.
Pozdrawiam,
mariusz
-
mario_wawa
- Świeżak

jade w przyszla srode z podobnymi objawami do polecanego na slasku mechaniora robilem u niego juz kiedys kango w dislu i chodzilo zaj.......e
u mnie sa problemy z paleniem na zimno ale jest dobry i zdiagnozuje pozostale usterki
jak bede po diagnostyce to napisze co i jak i co bede wymienial
napewno bedzie latwiej
[ Dodano: Czw Cze 26, 2008 6:38 pm ]
No panowie i co wy na to Her Mazanek postawił diagnoze ( Panie tam niem silnika - brak 16 kompresji ) hmm
No Panowie z oswiecimia drzyjcie ekipa juz do was jedzie hahahhahahah zobaczymy gdzie ten silnik
ale jak zdiagnozowal to i naprawił
regulacja konta wtrysku + wszystkie uszczelnienia i regulacja odpowiedniej kompresji
autko sie buja 250 tysi znowu do zrobienia
a koszt naprawy hmm tylko 350 zł
wiec polecam facet robi zeby chodzilo a nie zeby co tydzien naprawial
Wiec polecam Her Mazanka
u mnie sa problemy z paleniem na zimno ale jest dobry i zdiagnozuje pozostale usterki
jak bede po diagnostyce to napisze co i jak i co bede wymienial
napewno bedzie latwiej
[ Dodano: Czw Cze 26, 2008 6:38 pm ]
No panowie i co wy na to Her Mazanek postawił diagnoze ( Panie tam niem silnika - brak 16 kompresji ) hmm
No Panowie z oswiecimia drzyjcie ekipa juz do was jedzie hahahhahahah zobaczymy gdzie ten silnik
ale jak zdiagnozowal to i naprawił
regulacja konta wtrysku + wszystkie uszczelnienia i regulacja odpowiedniej kompresji
autko sie buja 250 tysi znowu do zrobienia
a koszt naprawy hmm tylko 350 zł
wiec polecam facet robi zeby chodzilo a nie zeby co tydzien naprawial
Wiec polecam Her Mazanka