Witam
Mam mały problem. Podczas jazdy gdy dodaję gazu silnik wbija się bardzo szybko na obroty. Prędkość nie wzrasta. Więc pomyślałem sobie że koniec tarczy sprzęgłowej. Zdemontowałem skrzynie biegów a tam nowe sprzęgło docisk i dwumas. Sprzęgło mogę wdusić jednym palcem(wciska się tak jak pedał gazu). Czego może to być przyczyna pompki sprzęgła czy wysprzęglika(jest suchy nigdzie nie cieknie).
E34 525 TDS Touring - slizga się sprzęgło od 1900rpn
Moderator: Moderatorzy
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
grancz pisze:Witam
Mam mały problem. Podczas jazdy gdy dodaję gazu silnik wbija się bardzo szybko na obroty. Prędkość nie wzrasta. Więc pomyślałem sobie że koniec tarczy sprzęgłowej. Zdemontowałem skrzynie biegów a tam nowe sprzęgło docisk i dwumas. Sprzęgło mogę wdusić jednym palcem(wciska się tak jak pedał gazu). Czego może to być przyczyna pompki sprzęgła czy wysprzęglika(jest suchy nigdzie nie cieknie).
Skoro sam zdemontowałeś skrzynię to masz odpowiednią wiedzę więc po co pytasz jak się nie znasz ???
Skąd wiesz że tarcza i reszta jest nowa a sprawdziłeś czy jest odtłuszczona ???
Może masz już wrobiony docisk !!!
-
grancz
- Bywalec
- Seria: E39
- Model: 530d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Tarcza została odtłuszczona
Na wysprzęgliku nie ma luzu.
Wszystko jest dobrze a się ślizga nikt nie wie dlaczego. Dlatego rzuciłem temat na forum.
Wszystko jest dobrze a się ślizga nikt nie wie dlaczego. Dlatego rzuciłem temat na forum.
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
Wymień docisk i łożysko i jak reszta jest ok to będzie ok.grancz pisze:Tarcza została odtłuszczona
Miałem podobny proble. U mnie taki obiaw pojawiał sie na 4 lub 5 biegu przy np. wyprzedzaniu. Wymieniłem wysprzeglik i jest ok.