[E39] Telefon a brak nawiewu dla pasażerów

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
maly 78
Bywalec
Seria: E60-61
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 520d
Rocznik: 2006
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

[E39] Telefon a brak nawiewu dla pasażerów

Post autor: maly 78 »

Mam w aucie zamontowany telefon -fajna sprawa tylko czasami przeszkadza gdy chce się rękę na podłokietniku wygodnie położyć,ale nie w tym rzecz.Rzadko się to zdaża ale miałem ostatnio przyjemność podróżowaćna tylnej kanapie i ku mojemu zdziwieniu stwierdziłem że nawiew na pasażerów nie działa. Następnego dnia wyjąłem kratkę a tam w tunelu nic nie ma, nic nie wieje.Są tylko jakieś sterowniki do telefonu.Czy oby nawiew ponownie zaczął działać trzeba wymontować telefon?
Ostatnio zmieniony 04 lut 2008, 10:30 przez maly 78, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Seria: E81-88
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: Nie mam
Rocznik: 2005
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Poza Polską
Kontakt:

Post autor: rexman »

Ostatnio musiałem zdemontować tunel o którym mówisz,bo naprawiałem ręczny hamulec i jakimś cudem linka spadła z prowadnicy w tym właśnie tunelu.Zauważyłem wtedy,że elipsowata plastikowa rura,"prowadząca"powietrze z głównego nawiewu nie"siedzi"na swoim miejscu.Przyczyną była niezbyt "ciekawie"zamontowana zapalniczka.To właśnie ona nie pozwalała na prawidłowe osadzenie owej plastikowej rury na swoim miejscu.(Pewnie Ci jej tam brakuje)Trochę mnie "to"kombinacji kosztowało,ale w końcowym efekcie i nawiew jest na swoim miejscu i zapalniczka działa.Ten opis powinien pomóc zorientować się, co w Twoim aucie jest nie tak. :wink:
Awatar użytkownika
maly 78
Bywalec
Seria: E60-61
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 520d
Rocznik: 2006
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: maly 78 »

Problem jest taki że właśnie w tunelu oprócz sterownika i paru kabli nie ma nic a powinna być chyba jakaś rura doprowadzająca powietrze do nawiewu
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Seria: E81-88
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: Nie mam
Rocznik: 2005
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Poza Polską
Kontakt:

Post autor: rexman »

maly 78 pisze:Problem jest taki że właśnie w tunelu oprócz sterownika i paru kabli nie ma nic a powinna być chyba jakaś rura doprowadzająca powietrze do nawiewu
Oczywiście :wink:
ODPOWIEDZ