[E34 TDS] Wzmocnienie czolowe - czy pasuje od benzyny?

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Deacon
Bywalec Wyjadacz
Rocznik: 2005
Województwo: Śląskie

Post autor: Deacon »

Witam

Jako, ze dzisiaj zaliczylem gonga mam takie pytanie.
czy wzmocnienie czolowe, silowniki sterfy zgniotu, reflektory pasuja od benzyny do TDS'a? na allegro jest tego duzo ale nikt nie pisze czy to z benzyny czy diesla. mi sie wydaje, ze to wszystko jest takie samo ale wole sie upewnic.
po szybkich ogledzinach z zewnatrz wyglada na to, ze poszly tylko atrapy, mocowanie reflektorow, wygiela sie ta belka gdzie jest zamek maski. czy poszly silownik strefy zgniotu nie wiem - to oceni mechanik. predkosc byla mala - 40km/h.

Obrazek
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubuskie

Post autor: Ermce »

wszystko pasuje w 100% ja przelozylem prawie caly przod od 2.0 benzyna z 91r do 2.4 td z 89r.

jak bedziesz kupowac lampy uzywki to zwroc uwage na to czy sa jednakowe (z usmieszkiem czy bez)
Awatar użytkownika
Deacon
Bywalec Wyjadacz

dzieki bardzo. mam nadzieje, ze tylko atrapy i mocowania lamp beda do wymiany :)
Ermce
Bywalec Wyjadacz

blacha moze byc tez lekko podgieta ale to lekko mloteczkiem i po sprawie.

mi gosc w stara e34 cofnal w moj przod (volvem s40 anglik cofal spod swiatel, koszt ze zderzakiem to okolo 300zl, a ubezpieczenie wyplacilo mi 2031zl :D )

do wymiany mialem mocowanie reflektorow, podprostowac belke aluminiowa pod zderzakiem i kratke dookola lamp, gril w rekach wyprostowalem

a oto efekt mojej pracy (stare 34 prawa strona)

przerabialem te ramki do ktorych mocowane sa reflektory i kratki.

Kratki to nie problem, shcody zaczynaja sie jak chcesz uratowac ori sruby od reflektorow... zaopatrz sie w spinki do nich bo na pewno sie polamia :/ ale mozna podobno kupic nowe :)

sciagels juz moze gril?? jesli nie to zdemontuj najpierw zderzak, bedzie latwiejszy dostep do zatrzaskow od spodu kratek do grila, reszta juz na samych srubach sie trzyma (plastikowych i metalowych)
Awatar użytkownika
Deacon
Bywalec Wyjadacz

nie rozbieralem jeszcze nic bo raz, ze nie mam czasu, dwa zimno :) za tydzien jade do mechaniora to on wszystko zobaczy. kratki nie problem - na allegro tego pelno po taniosci (oczywiscie mowie o uzywkach ori a nie nowych zamiennikach). sruby od reflektorow z tego co widzialem sa do wymiany. albo kupie cale uzywane lampy, albo cale wzmocnienie. na razie czekam na "wycene" u mechaniora :)
mam tylko nadzieje, ze silowniki strefy zgniotu sa cale. zderzak niby sie nie przesunal wiec jest szansa :)
Ermce
Bywalec Wyjadacz

cala zabawa to 2 godz roboty i masz pewnosc ze dobrze zrobione, jesli wymiana tego wszystkiego kosztowala by wiecej jak 100zl to sam bym to zrobil
ODPOWIEDZ