brak mocy e34 525 tds
Moderator: Moderatorzy
brak mocy e34 525 tds
kupiłem bmw silnik chodzi cicho równo turbo chodzi bo sprawdzałem twardnie wąz pow. 2000 obr. Myślałem ze wszystko ok dopuki nie przejechałem sie e34 2.4td podług mojej pocisk co moze byc
brak mocy e34 525 tds
dodam jeszcze ze ze gwizdze zanim sie właczy turbo jakby chodzilo juz od małych obrotów
Na przyszłość łącz posty klikając na "EDYTUJ". Jeśli nie będziesz tego robił, regulamin przewiduje ostrzeżenie.
Na przyszłość łącz posty klikając na "EDYTUJ". Jeśli nie będziesz tego robił, regulamin przewiduje ostrzeżenie.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
brak mocy e34 525 tds
Poświęć odrobinę czasu i poszerz wiedzę na temat swojego samochodu...
Martwił bym się gdyby turbina nie pracowała od najmniejszych obrotów - i bardzo chciał bym taką turbinę w TDS'ie... jako unikat.
Turbo chodzi ZAWSZE gdy spaliny wylatują z silnika. Nie ma mowy o żadnym załączaniu/wyłączaniu.
Jak gwiżdże kiedykolwiek to do sprawdzenia:
- szczelność dolotu
- szczelność wydechu
- stan turbiny
Powodów powolności auta mogą być dziesiątki - i tutaj odsyłam do pierwszego wiersza mojej odpowiedzi... to wszystko jest już opisane na forum.
Martwił bym się gdyby turbina nie pracowała od najmniejszych obrotów - i bardzo chciał bym taką turbinę w TDS'ie... jako unikat.
Turbo chodzi ZAWSZE gdy spaliny wylatują z silnika. Nie ma mowy o żadnym załączaniu/wyłączaniu.
Jak gwiżdże kiedykolwiek to do sprawdzenia:
- szczelność dolotu
- szczelność wydechu
- stan turbiny
Powodów powolności auta mogą być dziesiątki - i tutaj odsyłam do pierwszego wiersza mojej odpowiedzi... to wszystko jest już opisane na forum.
brak mocy e34 525 tds
poczytałem troche na forum i znalazłem usterke był to wiszacy wezyk podcisnienia pod kolektorem ssacym załozylem i wszystko ok dzieki za pomoc