Moduł komfortu jak wyłaczyć bmw 320d ???
Moderator: Moderatorzy
Witam
mam taki mały problem w mojej BMW E46 320D 2002 r 150km m47n touring jak otwieram samochód z pilota ( w kluczyku) otwieraja mi sie po jakiś 2 sekundach szyby do samego dołu nie wiem jak ta opcję wyłaczyć prosze o pomoc nie mam zamka w dzwiach jak wkładam klucz obraca sie dookoła odłaczyłem aku po paru otwarciach było ok szyby sie nie opuszczały potem jakby sobie znowu wczytał ustawienia i znów zaczeły sie przy otwieraniu opuszczać szyby odrazu prosze o pomoc!!!!
mam taki mały problem w mojej BMW E46 320D 2002 r 150km m47n touring jak otwieram samochód z pilota ( w kluczyku) otwieraja mi sie po jakiś 2 sekundach szyby do samego dołu nie wiem jak ta opcję wyłaczyć prosze o pomoc nie mam zamka w dzwiach jak wkładam klucz obraca sie dookoła odłaczyłem aku po paru otwarciach było ok szyby sie nie opuszczały potem jakby sobie znowu wczytał ustawienia i znów zaczeły sie przy otwieraniu opuszczać szyby odrazu prosze o pomoc!!!!
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Witam moduł komfortu jak wyłaczyć bmw 320d ???

Myślę że te zdjęcia pomogą Ci się do niego dobrać.
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
no dzieki wielkie troche zabawy srubokrętem myslałem że to gdzies pod siedzeniem pasażera...
- Szkodnik
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Podkarpackie
Wg mnie to masz uaktywnioną funkcję przewietrzania. Mozna to wyłączy komputerem.
Montaż sterowników centralnych zamków,alarmów, diagnostyka INPA oraz aktywacja ukrytych funkcji. Szczegóły na PW. Pozdrawiam.
zapewne tak ale po za kompem samym kluczykiem czy idzie to wyłaczyć????jak bez kompa sie samo aktywowało to musi sie dac bez kompa samo dezaktywowac!?
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
A funkcja otwierania szyb nie jest przypadkiem sterowana również z zamka poprzez przytrzymanie w pozycji "otwórz"?
Jeśli tak to zaczął bym od naprawy zamka - w tych autach NIC nie włącza się samo jak i samo się nic nie wyłącza.
Funkcję otwierania i domykania miałeś cały czas a teraz gdzieś sterowanie łapie głupoty - np. na rozwalonym zamku.
Ciężko cokolwiek wnioskować na temat uszkodzenia zamka.
Jeśli tak to zaczął bym od naprawy zamka - w tych autach NIC nie włącza się samo jak i samo się nic nie wyłącza.
Funkcję otwierania i domykania miałeś cały czas a teraz gdzieś sterowanie łapie głupoty - np. na rozwalonym zamku.
Ciężko cokolwiek wnioskować na temat uszkodzenia zamka.
własnie w tym problem że ja nie mam zamka w drzwiach kierowcy kluczyk okręca sie dookoła czasem razem z centralnym i alarmem poprostu nie wkładali zamka do drzwi.....!
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Yyyy.... skąd taka informacja o braku zamka z okazji centralnego i alarmu?
Nie słyszałem nigdy o takim przypadku i wydaje mi się on absurdalny.
Jak otworzysz/zamkniesz auto w przypadku awarii centralnego zamka lub braku/rozładowaniu akumulatora??
Nie słyszałem nigdy o takim przypadku i wydaje mi się on absurdalny.
Jak otworzysz/zamkniesz auto w przypadku awarii centralnego zamka lub braku/rozładowaniu akumulatora??
no własnie nie wiem jak otworze...a opcja jest taka ze mam tylko jeden główny kluczyk drugi bede musiał dorobić raczej bo jak zgubie to juz lipa totalna kupiłem bez zamka...
- gummiss11
- Bywalec Gadulec
- Seria: E46
- Rocznik: 1999
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Witam w temacie, szukałem i znalazłem coś co mnie interesowało, niedawno zakupiłem e46 320d '99 i NIE MAM(działającego) ZAMKA W DRZWIACH KIEROWCY. Czy może była to opcja wyposażenia, czy może widzi-misie poprzedniego właściciela?? Z ciekawości rozebrałem wkładkę i niema tam dosłownie nic, żadnych przewodów ani mikrostyków jak w e34.
Bo Możemy Więcej...
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Kontakt:
Co to znaczy "nie mam zamka", nic tam w ogóle nie ma?
Ktoś cuś sobie kombinował. Generalnie sam sobie odpowiedz: "czy w BMW zamek kierowcy mógł być opcją dodatkową wyposażenia?". Takie rarytasy, chłopie...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
- gummiss11
- Bywalec Gadulec
- Seria: E46
- Rocznik: 1999
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Zamek fizycznie jest, ale z samochodem łączy go tylko śrubka montażowa, brak jakichkolwiek przewodów, w e34 mam trzy mikrostyki i wiązkę przewodów a tu jest tylko wkładka i koniec... 
Bo Możemy Więcej...
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Kontakt:
Tutaj masz jak powinno wyglądać i co jest, powinieneś mieć jeszcze zasilanie do siłownika, ale do samej klamki nie idzie żadna elektryka:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=40
W e34 mogłeś mieć podgrzewanie zamka kierowcy, w pakiecie miałeś też mikrostyk, bo jak pociągnąłeś za klamkę to zapalało się oświetlenie wnętrza i włączało podgrzewanie wkładki zamka. Nie ma tam "wiązki przewodów", są kable do mikrostyku (a gdzie masz 3szt.?), kable do podgrzewania, to wszystko - reszta elektryki w drzwiach to już central zamek.
Pzdr.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=40
W e34 mogłeś mieć podgrzewanie zamka kierowcy, w pakiecie miałeś też mikrostyk, bo jak pociągnąłeś za klamkę to zapalało się oświetlenie wnętrza i włączało podgrzewanie wkładki zamka. Nie ma tam "wiązki przewodów", są kable do mikrostyku (a gdzie masz 3szt.?), kable do podgrzewania, to wszystko - reszta elektryki w drzwiach to już central zamek.
Pzdr.
siudek siudkowski