Witam mam kłopot z moja Bunią kupiłem ją tylko z kluczykiem hotelowym odpala auto i otwiera drzwi.
Autko zgodnie z vin ma autoalarm BMW z centralnym na pilota Powinny być 2 piloty i kluczyk hotelowy dokupiłem od innej 3 kluczyk radiowy tylko że od autka z 97 moja jest z 93.
Programuję zgodnie z instrukcją i nic zamek nie rusza dioda miga ale zamek się nie odezwie gdy otwieram normalnie kluczem to działa wszystko.
I tu pytanie czy kupiłem zły kluczyk kupiłem 3 przyciskowy czy może być tego inna przyczyna
325tds 93.r jaki kluczyk do centralnego zamka problem
Moderator: Moderatorzy
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
- Seria: E60-61
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525d
- Rocznik: 2005
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie

Brutal!!!Metal!!!Warrior!!!
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Obstawiam że masz nowszego pilota do starszej centralki. Może warto sie zorientować w ASO ile kosztowałby dedykowany pilot do Twojego modelu?
Nie wiem jak z pilotami, ale w kwestii immobilisera dostajesz kluczyk zaprogramowany pod Twój samochód, może to jest jakaś opcja - kupujesz jeden oryginał, a potem go kopiujesz.
Nie wiem jak z pilotami, ale w kwestii immobilisera dostajesz kluczyk zaprogramowany pod Twój samochód, może to jest jakaś opcja - kupujesz jeden oryginał, a potem go kopiujesz.
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
GuLuN
ja mam podobny przypadek,uporałeś się z tym kluczykiem?
ja mam podobny przypadek,uporałeś się z tym kluczykiem?
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
no niestety ja mam autko bez imo a kluczyk z imo i nie zagra a w aso wołają 500pln to podziękuje bo dopasowanie zamków i stacyjki do kluczyka jest o wiele tańsze

- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Województwo: Mazowieckie
hm... problem jest nie w kluczyku a w pilocie.
Klucz czy z immo czy bez będzie działać tak samo - poza próbą uruchomienia silnika w aucie z immo kluczykiem bez pestki.
Sterownik centralnego to jedno a moduł radiowy to drugie - kluczyk musi być do odpowiedniego modułu (masz inny niż ten od kluczyka).
Klucz czy z immo czy bez będzie działać tak samo - poza próbą uruchomienia silnika w aucie z immo kluczykiem bez pestki.
Sterownik centralnego to jedno a moduł radiowy to drugie - kluczyk musi być do odpowiedniego modułu (masz inny niż ten od kluczyka).
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
Tak i tak wychodzi że mam inny kluczyk niż potrzebuję ma może ktoś foto kluczyka z pilotem do rocznika 93

Ja mam orginalny kluczyk i on dziala na podczerwien,radiowo czy jak tam.Problem moze byc z odbiornikem w lusterku?W moim przypadku podobno kluczyk cos tam wysyla....czyli dziala,ale nie moge go zainicjalizowac z odbiornikiem w lusterku
no i pewien magig powiedzial ze tam lezy problem
Dodano: Nie Kwi 25, 2010 8:03 pm
tu jest taki jak ja mam E34 93r
Dodano: Nie Kwi 25, 2010 8:03 pm
tu jest taki jak ja mam E34 93r
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Województwo: Mazowieckie
Instrukcja podaje następujące kroki inicjalizacji pilota na podczerwień:
0. otworzyć samochód (instrukcja mówi o otwieraniu pilotem na podczerwień... trochę to dziwne skoro właśnie tego pilota chcemy inicjalizować aby działał...), wsiąść do środka i zamknąć drzwi (istnieje zapis mówiący o blokowaniu programowania jeżeli nie zamknie się drzwi... i konieczności wizycie w ASO - czyli dobry komp diagnostyczny powinien sobie poradzić z tą blokadą
)
1. kluczyk w stacyjkę (nie ten który chcemy programować tylko drugi), na chwilę w pozycję 1 (maks 5 sekund) i z powrotem na 0... i tak zostawić
2. na pilocie nacisnąć guzik 1 (bliżej grota - okrągły), i trzymając go wciśniętego nacisnąć trzykrotnie przycisk 2 (dalej od grota - "owalny") - powinna zacząć pulsować dioda.
3. zbliżyć nadajnik do odbiornika pod lusterkiem na odległość nie mniejszą niż 15mm jednak możliwie blisko i nacisnąć przycisk na pilocie.
4. samochód powinien się zamknąć i otworzyć potwierdzając powodzenie operacji.
Czy w ten sposób próbowałeś?
0. otworzyć samochód (instrukcja mówi o otwieraniu pilotem na podczerwień... trochę to dziwne skoro właśnie tego pilota chcemy inicjalizować aby działał...), wsiąść do środka i zamknąć drzwi (istnieje zapis mówiący o blokowaniu programowania jeżeli nie zamknie się drzwi... i konieczności wizycie w ASO - czyli dobry komp diagnostyczny powinien sobie poradzić z tą blokadą
1. kluczyk w stacyjkę (nie ten który chcemy programować tylko drugi), na chwilę w pozycję 1 (maks 5 sekund) i z powrotem na 0... i tak zostawić
2. na pilocie nacisnąć guzik 1 (bliżej grota - okrągły), i trzymając go wciśniętego nacisnąć trzykrotnie przycisk 2 (dalej od grota - "owalny") - powinna zacząć pulsować dioda.
3. zbliżyć nadajnik do odbiornika pod lusterkiem na odległość nie mniejszą niż 15mm jednak możliwie blisko i nacisnąć przycisk na pilocie.
4. samochód powinien się zamknąć i otworzyć potwierdzając powodzenie operacji.
Czy w ten sposób próbowałeś?
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
Ja to przerabiałem wiem że może się nie udać za pierwszym razem ale przez godzinę powinno się udać bateria dobra dioda pulsuje tylko że nie wiem czy ma to znaczenie ale mój alarm ma zgodnie z VIN oznaczenie ZV a na kluczyku który kupiłem jest oznaczenie FZV