[e36][325td] Odpala i gaśnie.

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Blizna
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325td
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

Post autor: Blizna »

Witam! Mam następny problem, otóż autko mi ciężko odpala, trzeba długo kręcić gdy już odpali wchodzi na obroty ok 1000 i natychmiast gaśnie a przy tym z silnika strasznie głośno klekocze dodam że auto jest po wymianie rozrządu próbowałem ustawić lekko kąt wtrysku ale jest jeszcze gorzej, dawki nie mogę zmienić bo nastawnik się u mnie nie przesuwa. Proszę o jakieś sugestie co jest źle.
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Województwo: Lubuskie

Post autor: Ermce »

smierdzi uszkodzonym albo niepodlaczonym czujnikiem polozenia walu korbowego... pod rozrusznikiem on sie znajduje
Blizna
Bywalec

Czujnik położenia wału sprawdzony, na pewno działa, może ktoś ma inne sugestie lub już się spotkał z podobnym przypadkiem to proszę o odpowiedz.
Dodam jeszcze filmik z odpalania może to coś pomoże.

http://www.youtube.com/watch?v=TdSKn1R4jWw
Morti
Bywalec
Seria: E39
Rocznik: 1997
Województwo: Małopolskie

Post autor: Morti »

chlopie przeciez na tym filmiku widac jak powietrze zapierdziela wezem paliwowym ... spowodowane moze to byc : zatkanym kompletnie sitkiem w baku, zarznieta pompka paliwowa w baku, zaklejony na amen filtr paliwa, nieszczelnosc w ukladzie zasilajacym w paliwo

przejrzyj caly uklad a dojdziesz dlaczego auto nie pali ;)
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Seria: E34
Rocznik: 1995
Województwo: Lubuskie

Post autor: Ermce »

filmik zmiena postac rzeczy, ewidentnie cofa sie paliwo w wezyku idacym do pompy wtryskowej od filtra paliwa.

wlacz zaplon i do bagaznika i nasluchuj czy wlaczy sie pompka w baku, jesli nie bedzie charakterystycznego bzyczenia to cos z pompka paliwowa w baku, jesli bedzie bzyczenie, przejdz do czyszczenia smoka w baku i wymiany filtra paliwa (po tegorocznych mrozach trzeba by bylo sie tym zajac :) )
Awatar użytkownika
marcellchen
Bywalec Gadulec
Seria: E39
Rocznik: 1998
Województwo: Podlaskie

Post autor: marcellchen »

Ermce pisze:filmik zmiena postac rzeczy, ewidentnie cofa sie paliwo w wezyku idacym do pompy wtryskowej od filtra paliwa.

wlacz zaplon i do bagaznika i nasluchuj czy wlaczy sie pompka w baku, jesli nie bedzie charakterystycznego bzyczenia to cos z pompka paliwowa w baku, jesli bedzie bzyczenie, przejdz do czyszczenia smoka w baku i wymiany filtra paliwa (po tegorocznych mrozach trzeba by bylo sie tym zajac :) )

w e36 pompka jest pod kanapa po stronie pasazera nie kierowcy :D

najlepiej zdemontuj kanape pociagajac za jej przednia czesc do gory, odslon wygluszenie, i wtedy baw sie w nasluchiwanie :-)
Obrazek
Blizna
Bywalec

Wymieniłem dzisiaj wężyki paliwowe, odpowietrzyłem cały układ nie ma ani jednego bąbelka w wężyku, cały dzień roboty teraz auto lepiej odpala ale dalej jak wejdzie na ok 1000 obrotów to od razu gaśnie tak jakby coś odcinało zapłon może jakieś inne propozycje?
ODPOWIEDZ