Witam! Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. A mianowicie chodzi o układ paliwowy, tzn. nigdy nie wiem kiedy braknie mi paliwa, dzisiaj auto zgasło mi gdy wskaźnik pokazywał ok 15 litrów, a poprzednio po zaświeceniu się rezerwy ujechałem 3km i silnik również zgasł. Gdy silnik zgaśnie wyświetla się napis EINSPRITZANLAGE. rozbierałem już ten cały zestaw pływaków, poczyściłem, sprawdziłem wiarygodność wskazań pływaków i wszystko wygląda dobrze, a mimo wszystko problem nie ustępuje. Dlaczego nie wyciąga paliwa "do końca". Podejrzewam że gdy opadnie stan paliwa gdzieś układ się zapowietrza. Pompę tą w progu sprawdzałem INPĄ i pokazuje ciśnienie 3,95 - 3,98. Brak mi pomysłów i ręce mi już opadają, jak cięgle muszę dzwonić po żonę aby dowiozła mi paliwo, bo nikt nie zna dnia ani godziny gdy fuel się skończy.
Moje autko to e39 530dA 2003r.
e39 530dA 2003r - Problem ze stanem paliwa
Moderator: Moderatorzy
-
Szamil
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 530d
- Rocznik: 2002
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Pomorskie
Problem ze stanem paliwa
Witam na forum,
sprawdz pompe w baku. Nie wyciaganie paliwa do konca to dosyc czesta przyczyna w 3 litrowkach.
Pozdrawiam
sprawdz pompe w baku. Nie wyciaganie paliwa do konca to dosyc czesta przyczyna w 3 litrowkach.
Pozdrawiam
- bieniek
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Zachodniopomorskie
Problem ze stanem paliwa
Przyczyna raczej siedzi w baku,lukzak pisze:Witam! Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. A mianowicie chodzi o układ paliwowy, tzn. nigdy nie wiem kiedy braknie mi paliwa, dzisiaj auto zgasło mi gdy wskaźnik pokazywał ok 15 litrów, a poprzednio po zaświeceniu się rezerwy ujechałem 3km i silnik również zgasł. Gdy silnik zgaśnie wyświetla się napis EINSPRITZANLAGE. rozbierałem już ten cały zestaw pływaków, poczyściłem, sprawdziłem wiarygodność wskazań pływaków i wszystko wygląda dobrze, a mimo wszystko problem nie ustępuje. Dlaczego nie wyciąga paliwa "do końca". Podejrzewam że gdy opadnie stan paliwa gdzieś układ się zapowietrza. Pompę tą w progu sprawdzałem INPĄ i pokazuje ciśnienie 3,95 - 3,98. Brak mi pomysłów i ręce mi już opadają, jak cięgle muszę dzwonić po żonę aby dowiozła mi paliwo, bo nikt nie zna dnia ani godziny gdy fuel się skończy.
Moje autko to e39 530dA 2003r.
EINSPRITZANLAGE - nie oznacza to przypadkiem Instalacja paliwowa? Przewody paliwowe?
a ja wtrącę dwa pytania:
Czy w E39 komputer wyświetlaczem nie pokazuje, ile jest kilometrów do przejechania? I również nie informuje o rozpoczęciu rezerwy?
I drugie? Dopóki nie dojdziesz przyczyny, czemu nie tankujesz do pełna?
Aż do rozwiązania pozwala to się nie martwić, a na ~50 litrach juz tą piątką można kawałek zajechać.
Mi w E34 też ta pompka płatała figle. Niby miałem właśnie około 15 litra, a tam lecialo powietrze zamiast paliwa. Po wymianie śmiga i jak raz jechałem do szczecina to tak wyssałem z baku, że na stacji weszło 80.800L
Nigdy więcej diesel.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna