Witam
Nie mogę odtworzyć drzwi od strony kierowcy. Linka jest cała czuć opór jak się pociąga.
Od zewnątrz chodzi bardzo luźno, pewnie się coś urwało.
Z kluczyka nie ma możliwości.
W jaki sposób można je otworzyć??????
Wielkie dzięki
Jak otworzyć drzwi e34 tds
Moderator: Moderatorzy
-
ANDRU
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525td
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Hmmm.Ciężki temat.Skoro od wewnątrz jest opór ale nie otwiera to sprawdz czy na pwno jest przykręcona ta wewnętrzna klamka,jeśli jest to pruć dezaktywacji boczku innego wyjścia nie widze.Nie pamietam jak ta wewnętrzna klamka jest mocowana do boczku bo można by jeszcze ja wyciągnać i pociąhnąć bezpośrednio za linke.
Wszystkie części do E34 TDS SEDAN
-
Ermce
- Bywalec Wyjadacz
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Lubuskie
mam to samo w tylnich dzwiach za kierowca, spadla linka... raven opisal jak "podlaczyc" klamke bez sciagania celego boczku dzwi
- raven_1983
- Ekspert

- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Niestety w przednich drzwiach tak łatwo nie ma 
Grancz - nie możesz otworzyć drzwi w ogóle? Czy tylko z zewnątrz?
Jeśli jesteś w stanie w jakikolwiek sposób je otworzyć to wyciągnij gumową zaślepkę nad zaczepem zamka i popatrz do środka... jak nie będzie nic szczególnego widać to zdejmij boczek i ponownie inspekcja wzrokowa.
Możliwości widzę dwie - urwane któreś cięgno, lub zamek zamknięty z ryglowaniem przeciwwłamaniowym.
Grancz - nie możesz otworzyć drzwi w ogóle? Czy tylko z zewnątrz?
Jeśli jesteś w stanie w jakikolwiek sposób je otworzyć to wyciągnij gumową zaślepkę nad zaczepem zamka i popatrz do środka... jak nie będzie nic szczególnego widać to zdejmij boczek i ponownie inspekcja wzrokowa.
Możliwości widzę dwie - urwane któreś cięgno, lub zamek zamknięty z ryglowaniem przeciwwłamaniowym.
-
grancz
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 530d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Z zewnątrz też nie mogłem.
Zdemontowałem osłonę od klamki z zewnątrz i chciałem odkręcić nakrętkę od zamka. Z ciekawości złapałem za klamkę i się odtworzyły drzwi i teraz działaj. Zamek i tak muszę wymienić bo z środka nie mogę odtworzyć.
Zdemontowałem osłonę od klamki z zewnątrz i chciałem odkręcić nakrętkę od zamka. Z ciekawości złapałem za klamkę i się odtworzyły drzwi i teraz działaj. Zamek i tak muszę wymienić bo z środka nie mogę odtworzyć.
- lucasdj
- Bywalec
- Rocznik: 1993
- Województwo: Małopolskie
- Kontakt:
heh. To jakieś fatum naszych śmigiełek ostatnio??
W ten sam dzień co kolega grancz jak wróciłem wieczór ze stacji benzynowej - nie mogłem wysiąść z auta. Od wewnątrz nie dało się otworzyć, a od zewnątrz klamka luźno sobie latała. Dobrze, że miałem jeszcze troje sprawnych drzwi
to jakoś poradziłem. Rano jadąc do pracy zapomniałem o problemie, pociągnąłem za klamkę i ... otwierają się bez problemu. Profilaktycznie po południu rozebrałem boczek, sprawdziłem i wszytko było ok. nasmarowałem, złożyłem zamek i boczek. Zobaczymy:)
Ekspert to ktoś, kto popełnił już wszystkie błędy.
Zupełnie jak TDS
Zupełnie jak TDS