[e36] Jak wyjąc zbiornik paliwa - bak przecieka

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

Post autor: ded »

Dzis zauwazylem plame ropy pod autem. Wczoraj zatankowalem pod korek (doslownie) wiec pewnie jest nieszczelnosc gdzies w gornej czesci baku. Zajzalem pod autko i cala prawa komora zbiornika jest mokra tak ze wyglada na to ze saczy sie gdzies na gorze. Jak mam wyciagnac bak? Z tego co patrzylem to trzeba zdemontowac czesc wydechu, wyjac pompke i odkrecic obejmy baku od spodu. Nie wiem czy to starczy i martwi mnie jak odrecic bak od wlewu. Jesli ktos to robil to prosze o info a najchetniej fotostroy bo na forum nic nie znalazlem.

Co do samego latania to wygooglalem http://mx6.greennet.org.pl/service/zbiornik.html Dzis zakupie wlokno szklane i unikor bo pewnie bedzie potrzebny :)
rudesmen
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1997
Województwo: Lubuskie
Kontakt:

Post autor: rudesmen »

Na początek ściagnij kanape i zobacz czy nie kapie Ci z pękniętej pokrywki (w E34 tak miałem), zakleiłem superglue i juz nie leciało :)
Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

Post autor: ded »

Wlasnie mi ktos doradzil to samo i chyba bede musial od tego zaczac. Dzieki za info. Jeszcze mysle czy nie poszukac nieszczelnosci na wezach bo mam cos takiego ze jak silnik jest juz prawie nagrzany ale jeszcze nie ma pionu to nagle czuje takie szarpniecie jakbym na ulamake sekundy puscil gaz. Wczesniej myslalem ze to cos w rodzaju spalania stukowego ale nie wiem czy w dieslu to wogle wystepuje no i bylo zawsze przy niskich obrotach (ok 2000). Teraz tak kojarze ze to moze byc jakis pecherzyk powietrza ktore dostaje sie przez szczeline a wyciek to po prostu kosekwencja tego. Jutro sie do tego dobiore bo bede antene CB zmienial wiec i tak kanape sciagam zeby kabel poprowadzic. Dzieki za info :)
ODPOWIEDZ