e34 2.4 Td nie reaguje na gaz

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

ele_tronic
Świeżak
Świeżak

e34 2.4 Td nie reaguje na gaz

Post autor: ele_tronic »

Przepraszam ze odswierzam ale znalazlem tylko jeden temat w sieci o moim problemie :/:/:/
Zrobilem wedlug wskazowek wypisanych wczesniej nie pomoglo z mojej wyjalem sterowniki :
mniejszy od pompy: 0 281 001 122
wiekszy od silnika: 0 281 001 080
wymienialem na sterowniki pompy z koncowka: 078 i 122
i nic dalej tak samo:/:/:/
sytuacja wygląda tak; w momencie odpalenia obroty wskakuja powyzej tysiaca i moge wtedy sterowac obrotami ale kiedy spadna ponizej tysiaca nic juz nie moge zrobic trzyma obroty ok 700rpm.

Działo sie tak juz wczesniej ale wtedy mialem glowice do roboty jestem juz po uszczelce i myslalem ze objawy ustana ale teraz jest jeszcze gorzej wczesniej musialem przytrzymac pedal gazu w podlodze do 30 sec i jechala teraz wogole nie reaguje tylko po przekroczeniu 1000rpm a na P trzyma ok 700rpm a jak wbije D spadna do 500rpm i nic nawet sie nie ruszy.
chcialem zobaczyc czy wogole ruszy zaraz po odpaleniu przytrzymalem obroty ok 3000rpm i wbilem D ryszyla 5 metrow obroty spadly do 500rpm i nic wiecej.

Opisalem sytuacje jak moglem jezeli mam podac jeszcze jakies informacje napiszcie.

Dodam jeszcze jedna wazna rzecz mam e34 524 td 1991r. automat. bez klimatyzacji
mam takie pytanie mam pompe wtryskowa od starego silnika i tu nasuwa mi sie take rozwiazanie czy kiedy zalorze ta pompe strowana linka czy bedzie chidzic moje cacko??

Pomocy bo juz powoli zniechecam sie do tej pieknej marki :/:/:/:/:/;/
ODPOWIEDZ