[e36] 1.8 TDS chcę kupić.. opinie, porady...

Porady na co zwrócić uwagę i jak kupować, opinie o bieżących ogłoszeniach sprzedaży.
Chcesz kupić? Bądź spokojniejszy - zapytaj!

Moderator: Moderatorzy

porfiry
Świeżak
Świeżak

Post autor: porfiry »

Jestem tu nowy na forum... od jakiego czasu czytam Wasze posty i chce raz na zawsze rozwiać wątpliwości... Znalazłem 3 auta w moim zasięgu...

bmw nr 1

bmw nr 2

bmw nr 3

Interesują mnie głównie aspekty ekonomiczne.. czytałem na forum różne opinie od niezawodnego samochodu które spala średnio 6l/100km do studni bez dna i 12l/100km... jak to jest...? na co zwrócić uwagę gdy pojadę oglądać te auta... wiem że należy odpalić na rozgrzanym silniku.. macie jakieś jeszcze uwagi?

Rozważam tez kupno vw golfa w wersji 20jahre... można porównać te dwa samochody?
Daro280
Bywalec Wyjadacz

Post autor: Daro280 »

jezeli autko bylo serwisowane i dbane a nie "kat" to bedzie palil 6 i nie wydasz za duzo w niego, jesli bylo inaczej bedzie 12 palil i ciagle cos do roboty, dlatego takie rozbierznosci w opiniach, silniki diesla w vw i bmw sa zupełnie inne, moim zdaniem ta za 11,900 bylaby najlepszym rozwiązaniem. a czemu niechcesz 2,5 ??
bogacki-ant
Bywalec

Post autor: bogacki-ant »

Ogłoszenie nr 1 jest 'teoretycznie' godne uwagi.
Jeśli liczysz na jakieś przyśpieszenia tym silniczkiem to się przeliczysz.
W golfie tak się nie nadziejesz na silnik, ma lepsze kopyto, 1.9tdi jest pewniejszy, mniej pali, ale poza tym silnikiem Golf nie ma nic lepszego.
Papay318tds'99
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 318tds
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: Papay318tds'99 »

moje skromne zdanie to z takim przebiegiem to te auta powinny być jak nowe śmierdzieć salonem, chyba że emeryci kupują kompakty w dieslu żeby jeździć w niedziele do kościoła :lol: te roczniki to 3 z przodu. czemu ludzie cofają liczniki ? bo to ładnie wygląda a kupującym staje jak widzą że auto ma przejechane malutko, popieprzony proceder powinni łapy za to obcinać :twisted: ale tego nauczyli kupujący sprzedających myśląc że jak auto ma 200tys i więcej to już nie dobrze. wystarczy policzyć samochód 10 lat średni przebieg minimum 25tys dla diesla z naciskiem na minimum to już 250tyś dalej nie trzeba tego komentować nerw mnie bierze jak widzę takie ogłoszenia bo właśnie szukam samochodu i jak rozmawiam z gościem idealny na pewno nie kręcony robie do niego 200km i widze umytego szrota, a szkoda słów :!: :twisted: :evil:
Awatar użytkownika
Bociek
Bywalec

Post autor: Bociek »

BMW nr 1

maska do lakierowania, brak emblematu, brak emblematów z przodu, brak halogenów, alu, ogólnie bieda, na ostatnim zdjęciu widać jak słabo jest spasowana zaślepka poduszki powietrznej pasażera

BMW nr 2

totalna porażka i składak wypsikany plakiem

BMW nr 3

dla scisłości - http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8128738, bo nie wiem w jakiej kolejności mi się pootwierały linki

jest najlepsza, ładna i zadbana, środek niezniszony i nietknięty ręką domorosłego 'tjunera' , trochę odstrasza autokomis ale jedynie tą bym obejrzał

a swoją drogą jak chcesz auto tanie w eksploatacji kup golfa, nie ma co się oszukiwać że jeżdząc bmw nie odłożysz... części do golfa są conajmniej o połowę tańsze jak nie lepiej (mój ojciec jeździ mkIII 1.9td)

pozdrawiam
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
porfiry
Świeżak
Świeżak

Post autor: porfiry »

Dzwoniłem do komisu w którym stoi bmw nr 3 Sprzedawca powiedział, że samochód został sprowadzony z Holandii i nie ma żadnych przecieków, wszystko działa bez zarzutu.. nie było bite... wydaje mi się trochę drogo zwłaszcza, że samochód posiada jedynie klimatyzacje, elektryczne lusterka, ABS, wspomaganie i centralny zamek.. znajdę coś lepszego w tej cenie??

Sam nie wiem.. vw golfów jeździ cała masa.. bmw mniej...
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: raven_1983 »

Jeżeli auto jest w dobrym stanie, zadbane, silnik bez zarzutu to cena będzie adekwatna...

Tańsze = problemy.
kazio1919
Bywalec
Seria: E46
Model: 320d
Rocznik: 1999
Województwo: Łódzkie

Post autor: kazio1919 »

bmw nr. 3 cena za duza jak na kompakta , pozatym nerki po lifcie ? a migacze boczne przed ? brak fotki komory silnka tez o czyms swiadczy , poducha ma chyba inny odcien niz kiera lub m se wydaje :/ troche daleko bo bym looknoł zobaczyl

[ Dodano: Pią Sie 21, 2009 9:32 pm ]
Bociek pisze:brak emblematu, brak emblematów z przodu,
co z tego , to kwalfikuje auto na niepowodzenie ? przecez znaczk BMW są na mejscu a napisy niemusiał miec zakładane
S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

[ Dodano: Pią Sie 21, 2009 9:35 pm ]
Bociek pisze:jak słabo jest spasowana zaślepka poduszki powietrznej pasażera
chyba we wszystki kompaktach tak jest
Ostatnio zmieniony 21 sie 2009, 21:37 przez kazio1919, łącznie zmieniany 3 razy.
DUCHU 77
Bywalec

Post autor: DUCHU 77 »

przedewszystkim dobrze pooglądaj pompę wtryskową czy nie jest mokra z ropy(częsty defekt TDS-a kosztowny) i czy wtrysk z kabelkiem nie jest mokry z ropy, wiem że jest obudowa zasłaniająca wtryski, ale jak dobrze się przyjrzysz to zobaczysz miałem dwa 1.8 TDS-y to znaczy nie całe 1700 pojemności osiągi szału nie robią a w mieście 8- 8,5Literka musisz liczyć :wink:
JEDYNA SŁUSZNA MARKA BMW

ZOBACZ MOJĄ BYŁĄ BUNIE

http://www.bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=1162
bogacki-ant
Bywalec

porfiry pisze:Dzwoniłem do komisu w którym stoi bmw nr 3 Sprzedawca powiedział, że samochód został sprowadzony z Holandii i nie ma żadnych przecieków, wszystko działa bez zarzutu.. nie było bite... wydaje mi się trochę drogo zwłaszcza, że samochód posiada jedynie klimatyzacje, elektryczne lusterka, ABS, wspomaganie i centralny zamek.. znajdę coś lepszego w tej cenie??

Sam nie wiem.. vw golfów jeździ cała masa.. bmw mniej...

zainteresuj sie ogłoszeniem nr 1, tego nr 3 z szybami na korbkę nikt ci nie kupi za pół roku!
Ostatnio zmieniony 23 sie 2009, 21:53 przez bogacki-ant, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bociek
Bywalec

Post autor: Bociek »

nr 1 nie jest wart 12 tys, nie twierdze ze inne tak, ale za jedynke napewno bym tyle nie dał, zwlaszcza ze w tej cenie mozna miec e34 2.5tds na wypasie, a korbe mozna sobie za grosze przerobic
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
bogacki-ant
Bywalec

Nr 1 jest the best dla kolegi, ze względu na wyposażenie i rocznik! A każda przeróbka kosztuje i nigdy nie bedzie to zrobione tak jak w oryginale. Poza tym po co koledze e34 starsze o parę lat i to jeszcze 2,5 litra, jeżeli on szuka compakta, niedużego autka z niedużym silnikiem diesla ?
miron323
Świeżak
Świeżak

Post autor: miron323 »

Witam, chciałbym kupić to auto i prosze Was o opinie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1066023165

właściciel twierdzi że grill do wymiany i że jest do drobnych poprawek lakierniczych a zarazem mówi że nie wie czy były jakieś stłuczki, wypadki. Ale mi sie wydaje że raczej coś było...
Nie znam sie na tych autach dlatego zależy mi na Waszych opiniach a jeśli ktoś zna lub widział to auto, bądź jest z okolicy i mógłby obejrzeć i ocenić to byłbym wdzieczny za wskazówki
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert

Kod: Zaznacz cały

Samochod byl eksplatowany dokladnie z ksiazka serwisowa i zaleceniami producenta olej zmieniany co 85tys km CASTROL
Że co ILE???????? :shock:
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Rocznik: 1995
Województwo: Lubuskie

Post autor: Ermce »

ciekaw jestem stanu silnika po wymianach oleju wdg wskazan producenta co 84 tys, to ja bede zmieniac co 50 tys i powinno byc lala :twisted:

jak chcesz dobre auto, mozesz kupic ode mnie pewne auto za 7900zl, wymiane oleju zrobilem 8 tys temu :mrgreen:
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert

Zerknąłem na zdjęcia jeszcze... i albo cień dziwnie pada... albo coś odstaje tylny zderzak od karoserii (prawa połowa auta).
Awatar użytkownika
karol-lolek
Bywalec Gadulec
Nadwozie: Touring/Kombi

Post autor: karol-lolek »

Nie wiem jak Wam ale nie podobają mi się "gej looki" z przodu, ktoś miał wizje tuningu... gałka zmiany biegów...

Co do blacharki to faktycznie widać jakby błotnik prawy przedni był robiony, tylny zderzak też nieciekawie leży. Jednak z taki słabo jakościowych fotek nic konkretnego nie wynika.

Co do 1.8 TDS hmm dąłbym sobie szczerze spokój, wolałbym kupić compacta w 1.6 benzynie albo 1.8is i założyć LPG bo przy dzisiejszych cenach paliw chyba takie zestawienie jest najbardziej sensowne. Dodatkowo w 1.8 tds możesz mieć problemy z pompą wtryskową, rozrządem, kołem dwumasowym(ciekawe jak koleś wymieniał sprzęgło czy zwrócił uwagę na ten element)

Jak chcesz dobrego diesla to bierz od Ermca jego E34 auto ma wszystko praktycznie powymieniane(sam nie wiem po co sprzedaje ale niech mu będzie :) )

pozdr
Obrazek
Ermce
Bywalec Wyjadacz
Rocznik: 1995

Post autor: Ermce »

sory za OT ale poki ogloszenie nie zejdzie z otomoto auto jest na sprzedaz, jak zniknie to zostaje kategorycznie u mnie :mrgreen:
miron323
Świeżak
Świeżak

Post autor: miron323 »

http://otomoto.pl/bmw-318-C13760329.html
jak myślicie warto jechać/oglądać/kupować, skoro mam tam 150 km i żadnego pojecia o tdsach?
elvis
zbanowany
zbanowany

Post autor: elvis »

wiem kto ma fajne e 36 ,kontakt 666 519 775 8)
ODPOWIEDZ