Z góry dzięki. Pozdrawiam!
[E30] 2.4 D Gdzie jest przekaźnik.
Moderator: Moderatorzy
-
kubus81
- Bywalec
- Seria: E30
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 324d/td
- Rocznik: 1989
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Łódzkie
Witam. Panowie podpowiedzcie proszę jedną rzecz: mam E30-tkę w Diesel'u, z elektroniczną już pompą paliwa (jak turbo) i poszukuje przekaźnika tej pompy i przekaźnika świec żarowych. To znaczy które to są, jakiego koloru i gdzie są umiejscowione pod maską. ...A już wogóle najfajniej by było, gdyby ktoś dysponował całym spisem przekaźników i bezpieczników. Znalazłem opisy do E30, ale do silników benzynowych
- adam-bmw
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E39
- Rocznik: 1999
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
przekaźnik i bezpiecznik główny od świec masz w takim pudełku na nadkolu o wymiarach ok szer. 8 cm, wys 10 i gruby 5
instrukcja sam naprawiam e30 http://rapidshare.com/files/352090751/S ... .part1.rar
instrukcja sam naprawiam e30 http://rapidshare.com/files/352090751/S ... .part1.rar
-
kubus81
- Bywalec
- Seria: E30
- Model: 324d/td
- Rocznik: 1989
- Województwo: Łódzkie
Hmm, dzięki kolego, ale chyba nie bardzo. Wcześniej miałem takie samo autko, tylko na mechanicznej pompie i tam rzeczywiście był bezpiecznik świec na nadkolu, a tutaj dokładnie w tym miejscu jest zbiornik na płyn chłodzący (jak w turbo). Poza tym nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz: mianowicie w komorze silnika, tuż pod szybą i pod plastikową długą osłoną znajdują się dwie kostki - czerwona i pomarańczowa. Zachodzę w głowę od czego one są, bo nie mogę nic znaleźć na ten temat. Poza tym co jakiś czas zdarza się, że jak grzeję świece żarowe, to któryś przekaźnik (chyba) zaczyna bardzo szybko nieregularnie cykać - wtedy już wiem, że nie odpalę auta za pierwszym kręceniem... na domiar złego dzisiaj szarpnęło mi autem w czasie jazdy... I teraz znów się zastanawiam co tam znowu szwankuje...
Z tym linkiem coś nie idzie... Kurde, same kłody pod nogi... 
Dobra; czerwony przekaźnik na podszybiu jest od pompy wtryskowej - wymieniłem na nowy oryginalny BMW
Pomarańczowy nie wiem od czego jest...
Nadal borykam się jednak z problemem "kaszlu" silnika - tak jakby na ułamek ułameczek sekundy pompa wtryskowa traciła zasilanie. Wcześniej już pisałem o małej regeneracji pinów w skręcanej wtyczce od przewodu zasilającego pompę - niestety objawy nie ustąpiły. Gdyby ktoś, ktokolwiek nawet przypadkiem miał jakiś pomysł gdzie w instalacji mógłbym znaleźć przyczynę mojego problemu, to będę ogromnie wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam.
Dobra; czerwony przekaźnik na podszybiu jest od pompy wtryskowej - wymieniłem na nowy oryginalny BMW
Nadal borykam się jednak z problemem "kaszlu" silnika - tak jakby na ułamek ułameczek sekundy pompa wtryskowa traciła zasilanie. Wcześniej już pisałem o małej regeneracji pinów w skręcanej wtyczce od przewodu zasilającego pompę - niestety objawy nie ustąpiły. Gdyby ktoś, ktokolwiek nawet przypadkiem miał jakiś pomysł gdzie w instalacji mógłbym znaleźć przyczynę mojego problemu, to będę ogromnie wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam.