Witam
Mam taki problem ze jak jezdze normalnie do 120km/g i przyspieszam bez warjacji to temperature mam idealnie w pionie ale jak zaczne troche cisnac nagle wzrasta temperatura .Patrzałem po zatrzymaniu to górny przewód jest gorący a dolny zimny.Stane na chwile odkrece korek chwile ostygnie i moge dalej jexdzic do 120km/g i nic sie nie dzieje .Co moze byś przyczyna?? czy moze to byc wina visca bo sprawdzałem waszymi sposobami i jak jest ciepły silnik odrazu po zatrzymaniu to visco nie stawia oporu ale czemu sie tak dziwnie zapowietrza??
silnik czyli głowica raczej dobre olej czysty.
bmw e39 tds dziwne objawy
Moderator: Moderatorzy
-
mlody.bydgoszcz
- Świeżak

- bieniek
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Zachodniopomorskie
Miałem nie napisać formułki o czytaniu forum, ale tak się nie da.
Sprawdź stan pompy wody i termostatu. Na koniec nie zapomnij podzielić się spostrzeżeniami z obserwacji na forum...
Sprawdź stan pompy wody i termostatu. Na koniec nie zapomnij podzielić się spostrzeżeniami z obserwacji na forum...
Nigdy więcej diesel.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
-
mlody.bydgoszcz
- Świeżak

szukałem na forum ale tds to takie dziwny sprzet ze kazdy ma inne objawy i u każdego jest cos innego
ale dziekuje za odpowiedz bede kombinował
Dodano: Pon Lip 05, 2010 10:09 pm
dzis sprawdziłem okazała sie peknieta obudowa termostatu .wsadziłem drugi termostat i obudowe i narazie niby jest dobrze .zobaczymy
ale dziekuje za odpowiedz bede kombinował
Dodano: Pon Lip 05, 2010 10:09 pm
dzis sprawdziłem okazała sie peknieta obudowa termostatu .wsadziłem drugi termostat i obudowe i narazie niby jest dobrze .zobaczymy