pixele w komputerze

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

MichalTDS
Świeżak
Świeżak

pixele w komputerze

Post autor: MichalTDS »

Witam wszystkich.Jestem tu nowy ale od nie dawna mam tdsa i mam sprawe i prosilym o pomoc.Pierwsza sprawa jest ponoc czesto spotykana w bmw,tzn chodzi o pixele w wyswietlaczu a raczej ich brak na desce.Konkretnie chodzi mi o to czy mozna i za ile to naprawic?jestem z sosnowca wiec jezeli ktos zna kogos z okolic slaska co to robi to prosilbym o namiary.druga sprawa to komputer (ten w radiu) pokazuje bledne dane np spalanie(zasieg itp) sie nie zmienia ,moze minimalnie np caly czas mam 7.4 do 8.0 ale robie troche kilometrow i nie sa to poprawne dane.chodzi mi o to co jest za to odpowiedzialne i co bede musial wymienic(jakis komputer,sterownik) odpowiadajacy za to.Z gory dziekuje i pozdrawiam
Jimmi
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Śląskie

pixele w komputerze

Post autor: Jimmi »

Żeby komputer w miarę realnie pokazywał spalanie i zasięg musisz go przynajmniej raza na tankowanie resetować. Jeżeli chodzi o pixele to były już tematy na forum. Jest gdzieś nawet opis jak to wykonać we własnym zakresie.
BMW E39 TDS TOURING...srebrna strzała--->
MichalTDS
Świeżak
Świeżak

pixele w komputerze

Dziekuje Jimmy.Co do pixeli to znalazlem juz te stare przydatne tematy ale wolalbym zeby ktos to zrobil i juz mam nam namiary na taka firme.Tylko prosilbym o wslazówke jak zresetowac tego kompa bo dopiero poznaje swoje bmw a typowego przycisku 'reset' bodajze nie widzialem :( z góry dziekuje za odp. i za pomoc.pozdrawiam
Jimmi
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Śląskie

pixele w komputerze

Post autor: Jimmi »

Ja mam komputer w języku włoskim ale robi się to tak...na radiu po prawej stronie na dole masz przycisk BC i zegar. Włączasz BC na np wskaźnik spalania i naciskasz przycisk obok ( z lewej strony na dole) prawą krawędzią. U mnie jest w tym miejscu napis "set". I wszystko...komputer od nowa ustala sobie dane o zużyciu paliwa. Na allegro ogłasza się gość z Radomia który naprawia zegary tylko trochę to jest nie wygodne bo musisz wymontować zegar, wysłać a on na drugi dzień Ci go odsyła. Mój kolega u niego naprawiał i jest ok ale 4 dni nie jeździł autem. Zapłacił 150zł + koszty wysyłki w dwie strony. Pozdrawiam
BMW E39 TDS TOURING...srebrna strzała--->
MichalTDS
Świeżak
Świeżak

pixele w komputerze

Witam.Co do tego resetu to juz to ogarnelemi faktycznie jest tak jak piszesz kolego.a co do tego goscia z allegro to faktycznie jest na allegro tego troche i opis tutaj na forum ale ja tam wolalbym tego nie rozkrecac i wysylac bo auto by stalo :( a jest mi potrzebne.mam namiar na firme tu na miejscu to moze sie umowie na termin i moze to zrobia w dzien lub krocej bo tak bylo by na reke.Pozdrawiam i dziekuje
ODPOWIEDZ