e46 320d z 2000 roku

Porady na co zwrócić uwagę i jak kupować, opinie o bieżących ogłoszeniach sprzedaży.
Chcesz kupić? Bądź spokojniejszy - zapytaj!

Moderator: Moderatorzy

tarantura13
Świeżak
Świeżak

e46 320d z 2000 roku

Post autor: tarantura13 »

witam,

jestem zainteresowany kupnem wyżej wymienionego modelu (e46, 320d z 2000 roku), oczytałem sie już wielu postów i zadałem już kilka pytań na innych forach. Po podsumowaniu wynika, że te silniczki są nienajlepsze :-( czy 10 letni silnik diesla w BMW jest naprawdę tak awaryjny.... problemy z turbiną, sprzęgłem, itp. itd.

czy według was warto jest się interesować takim modelem czy lepiej sobie odpuścić??
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

e46 320d z 2000 roku

Post autor: Jawor »

Myślę że są znacznie mniej awaryjne niż poprzednie diesle BMW, wszystko sprowadza się do tego jaki egzemplarz kupisz i jak był wczesniej użytkowany.

Zakup każdego samochodu to loteria, musisz dobrze rozważyć na co Cię stać i czy nie lepiej kupić trochę drożej by suma sumarum jeździć taniej.

Samochody o nieznanej przeszłości czy z gadżetami tuningowymi rodem z Tesco sobie odpuść bo raczej nic dobrego nie wróżą.

Koniecznie musisz podłączyć pod jakiegoś dobrego kompa, dobrze byłoby podjechać do warsztatu zajmujacego się tylko dieslami.
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Awatar użytkownika
Bopss
Bywalec
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525td
Rocznik: 2002
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie

e46 320d z 2000 roku

Post autor: Bopss »

Wydaje mi sie,ze każdy silnik diesla niezaleznie od marki w wieku 10 lat wymaga pewnych napraw,bądź jest bardziej podatny na usterki. Te silniki od BMW wcale nie są takie złe,ale fakt że trzeba do nich sporo dokładać.
ODPOWIEDZ