e36tds
Moderator: Moderatorzy
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Ba, pompa to nie jedyny mankament tego auta.
Źle spasowany przód, brak osłony wtrysków (kto co za majster tam grzebał?)
IMHO oferta byłaby ciekawsza gdyby udało Ci się zbić koszty związane z naprawą ze sprzedającym.
Pozdrawiam
Źle spasowany przód, brak osłony wtrysków (kto co za majster tam grzebał?)
IMHO oferta byłaby ciekawsza gdyby udało Ci się zbić koszty związane z naprawą ze sprzedającym.
Pozdrawiam
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
cieszko będzie znałeś tds w dobrym stanie za małe pieniądze
to zdanie jest zaprzeczeniem samego siebie. nie ma czegos takiego jak tani tds w dobrym stanie. jesli jest tani to cos jest nie tak, jesli jest dobry to jest w cenie.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
lepiej chyba będzie kupić rozbitka i go odbudować niż z uwalonym silnikie, chociaż i to ito generuje spore koszta.
bmw-inpa.pl
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
mysle ze ponizej 10k zl ciezko bedzie znalezc cos w naprawde dobrym stanie. ja np. za swoja dalem 8500zl i z gory wiedzialem co jest do zrobienia, wsadzilem kolejne 4000zl w doprowadzenie do porzadku a i tak jest jeszcze pare rzeczy ktore chcialbym zrobic. mam na tyle szczescia ze robie jako mechanik i wszelkie naprawy wykonuje sam z nalezyta starannoscia i dokladnoscia wiec oszczedzam na robociznie co nadrabiam jakoscia czesci. oczywiscie sa rzeczy za ktore sie nie lapie ale to inna bajka.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

Ile? Trudno powiedzieć... Swojego kupiłem za 12kPLN pół roku temu (Grudzień), uszczelniłem pompę, wymieniłem el. w baku, nabiłem klimę, wymieniłem skrzynię biegów, 3x zmieniłem olej (jezdze na Castrolu Edgu 10w60), zmieniłem HIDy - jeden się spalił, porobiłem mnóstwo głupot, i wystawiłem na OTOMOTO za 16500BartQ pisze:mowicie, ze trzeba dac za dobrego tdsa a ja pytam tak konkretnie ileInteresuje mnie to gdyz coraz bardziej przymierzam sie (za jakis miesiac, gora dwa) do kupna e34 w tdsie.
Oleju właściwie nie bierze - pełen syntetyk i przez 8000 km nie ubywa nawet pół stanu - sprawdziłem po trzech wymianach
Po uszczelnieniu pompy i ustawieniu dawki - pali bez zastanowienia zarówno zimny jak i
ciepły pali też znacznie mniej (z 13,5-14 spadło do 11 z groszami w mieście!).
Całość kosztów oscyluje w okolicy 24 tysięcy, dużo? może i tak, mógłbym mieć za to E39 w którą .... pewnie włożyłbym drugie tyle
Ma kilka punktów naruszonych przez rudą ale w końcu ma już 13 lat
Cena w ogłoszeniu jest wysoka ale przynajmniej nikt nie zawraca mi głowy, kto wie czego oczekiwać od dobrego silnika ten przyjedzie i będzie negocjował. Realnie mógłbym wziąć za niego 13tysi i na tyle go cenię.
Silnik daje radę, w połączeniu z automatem nie jest demonem przy starcie ale pozwala na komfortową jazdę zarówno w mieście jak i w trasie - potrafi pojechać szybko ale standardowa przelotowa prędkość to około 120km/h, nie ma potrzeby się ścigać. Pali około 8L w trasie, 9,8 cykl mieszany, 11L w mieście.
Przepraszam za OT i za lanie wody
Pozdrawiam
Q.
Q.