pd czego jest ta kontrolka?
Moderator: Moderatorzy
-
Grabarz
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Dolnośląskie
http://img156.imageshack.us/img156/3715/im000722fl4.jpg
chodzi mi o ta pierwsza swiecaca kontrolke bo ja juz zdurnialem... jedni mowia ze to kontrolka od klockow hamulcowych drudzy mowia ze cos ze sprzeglem a jeszcze inni ze to od czujnika polozenia walu...juz zdurnialem totalnie:P swieci mi sie to w e34 tds(na zdjeciu e36 swojego nie dalem bo zarowka mi sie spalila:P)
chodzi mi o ta pierwsza swiecaca kontrolke bo ja juz zdurnialem... jedni mowia ze to kontrolka od klockow hamulcowych drudzy mowia ze cos ze sprzeglem a jeszcze inni ze to od czujnika polozenia walu...juz zdurnialem totalnie:P swieci mi sie to w e34 tds(na zdjeciu e36 swojego nie dalem bo zarowka mi sie spalila:P)
- Nest
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 318tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Zachodniopomorskie
- Kontakt:
u mnie się zapaliła bo kabelek od czujnika zużycia klocków się przerwał (tarł lekko o felgę)
*po naprawie kabelka trzeba było uruchomić silnik żeby kontrolka zgasła
Słyszałem tez teorie że ta kontrolka się zapala jak jest też niski poziom płynu hamulcowego, który jak wiadomo jest związany także ze sterowaniem sprzęgłem.
*po naprawie kabelka trzeba było uruchomić silnik żeby kontrolka zgasła
Słyszałem tez teorie że ta kontrolka się zapala jak jest też niski poziom płynu hamulcowego, który jak wiadomo jest związany także ze sterowaniem sprzęgłem.
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
- Województwo: Śląskie
czujniki masz zalozone po przekatnej: lewy przod i prawy tyl.
w czujniku jest blaszka, ktora zamyka obwod. jak klocek sie zuzyje granicznie to blaszka sie przeciera i otwiera sie obwod, wtedy zapala sie kontrolka. jak ci kabel wisi to moze nie zmienili czujnika na nowy. czujnik sie kupuje osobno, kosztuje parenascie PLN.
niektorzy mostkuja kabelki, zeby obwod byl caly czas zamkniety.
w czujniku jest blaszka, ktora zamyka obwod. jak klocek sie zuzyje granicznie to blaszka sie przeciera i otwiera sie obwod, wtedy zapala sie kontrolka. jak ci kabel wisi to moze nie zmienili czujnika na nowy. czujnik sie kupuje osobno, kosztuje parenascie PLN.
niektorzy mostkuja kabelki, zeby obwod byl caly czas zamkniety.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009, 22:29 przez Deacon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
przekorba
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325td
- Rocznik: 1994
- Województwo: Podkarpackie
Ja wymienialem klocki hamulcowe z tydzien temu,i tarcze. Nie mam w aucie check control,a przy zakladaniu nie wkladalem czujnika do klockow. Kontrolka zaswieila dopiero jak hamowalem i z predkosci 190 do 0 praktycznei i tak zostało. Dodam ze nie kontrolka juz wczesniej nei swiecila nawet gdy czujnik byl nie zamontowany.