witam forumowiczów
mam mały problem bo rozwaliła mi sie poducha pod silnikiem e34 2.5 tds i chciałbym ja zrobic, wiec zacząłem sie orientowac w cenach. W wiekszosci sklepow to koszt ok 160-170 zł a zamiennik ok 120zł. W jednym ze sklepów zaproponowano mi poduche firmy impergum za 69zł wiec cena super, tylko co to za towar???? czy warty uwagi???
Czy ktos słyszał o tej firmie ???? jak jakosciowo to wygląda???.
Jeszcze jedno pytanie, ile mechanik może zażyczyć sobie za wymiane poduszki???
e34 525tds - poduszka pod silnik impergum
Moderator: Moderatorzy
-
Maverick86
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
poduszka pod silnik impergum
IMHO do wymiany poduchy trzebaby podnieść silnik a to już będzie wiązać się z kosztami.
A jeśli chodzi o ten impregum to jakoś nie jestem przekonany, wziąłbym pod uwagę czy zamierzasz samochód w najblizszym czasie sprzedać, czy też nie.
A jeśli chodzi o ten impregum to jakoś nie jestem przekonany, wziąłbym pod uwagę czy zamierzasz samochód w najblizszym czasie sprzedać, czy też nie.
-
Dawit000
- Bywalec
- Rocznik: 1994
- Województwo: Wielkopolskie
podejrzewam że jest to zwykła gumowa poduszka za ta cene
Co do wymiany to lewarek i deska i jedziesz do góry. No chyba że masz wyciągarke to po kłopocie:) myśle że z 50zł powinien wziąść w tds stosunkowo łatwo się wymienia poduche
Co do wymiany to lewarek i deska i jedziesz do góry. No chyba że masz wyciągarke to po kłopocie:) myśle że z 50zł powinien wziąść w tds stosunkowo łatwo się wymienia poduche
- Prawdziński
- Bywalec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1999
- Województwo: Zachodniopomorskie
Jeżeli już to Impergom
To włoska firma która wyspecjalizowała się w produkcji i dystrybucji gumowych oraz gumowo-metalowych części zamiennych dla samochodów. Na rynku są od 1970 r.. W październiku wymieniam poduszki u siebie. Ja auta nie zamierzam sprzedawać przez najbliższe trzy lata, więc zależy mi na dobrej jakości części. Zasugerowałem swojemu mechanikowi zamówienie Corteco, on wymienił jeszcze innych producentów którzy należą do klasy "premium", są to: Febi i Lemförder. Także u mnie w aucie, na pewno zamontuję poduszki z firm, o których napisałem wyżej. Z Impergomem nie miałem nigdy do czynienia, ale jak to często bywa niska cena jest adekwatna do niskiej jakości.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
DIESEL POWER
-
Maverick86
- Świeżak

- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1992
- Województwo: Śląskie
dzieki za odpowiedz, nie wiem czy dlugo bede jezdził autem bo niedawno kupiłem i posprawdzac musze co i jak ale chciał bym troche dłuzej