limit predkosci w tds???
Moderator: Moderatorzy
-
vegossj1
- Bywalec
- Seria: E38
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 730d
- Rocznik: 2001
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Zachodniopomorskie
limit predkosci w tds???
witam mam małe pytanie jechalem dzisiaj do szczecina(ładna trasa itd) silnik ladnie sie zbieral ale przy predkosci ok. 170km/h poczulem jakby lekkie szarpniecie i predkosc spadla do 160 a pedal gazu w podlodze i samochod nie jedzie odpuscilem do 150 i znowu ogien i znowu przy 170 to samo czy jest mozliwe ze mam ograniczenie predkosci moja Bunia to 325 tds touring z 1996r wczesniej mialem 1.8tds w sedanie i leciala 200km/h
BMW-Bardzo Mądry Wybór
- karol-lolek
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubuskie
limit predkosci w tds???
Sprawdź wężyk podciśnienia pod kolektroem ssącym czy jest dobrze włożony
z tego co mi wiadomo w TDSe nie było ograniczników choć mogę się mylić.
- ded
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Mazowieckie
- Kontakt:
limit predkosci w tds???
Daj spokoj z tym ogranicznikiem. Jedynym ograniczeniem jest moc tego silnika 
-
vegossj1
- Bywalec
limit predkosci w tds???
wlasnie przeczytalem ze jednym z bledow komputera jest blad przeciazenia samochodu albo cos z czujnikiem trakcji wtedy predkosc max jest ograniczona do 170 a u mnie sa wywalone amorki z tylu prawego juz nie ma(puka itd wymieniam jutro) moglo to byc to???? chociaz na komp jak wcisne check to poprostu gasnie po wczesniejszym zapaleniu kwadracikow
BMW-Bardzo Mądry Wybór
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Rocznik: 1998
- Województwo: Śląskie
limit predkosci w tds???
vegossj1 pisze: chociaz na komp jak wcisne check to poprostu gasnie po wczesniejszym zapaleniu kwadracikow
Masz zablokowany komputer i ukryte funkcję i wtedy nie pisze na wyświetlaczu co może być.
Musisz odblokować kompa.
-
vegossj1
- Bywalec
limit predkosci w tds???
poczytalem troszeczke na forum o odblokowalem kompa ale w tescie nr 11 mialem na einheit1-04 przestawilem na 08 bo tak niby ma byc przy ccm to wyswietlil mi komunikiat Check Control inaktiv i BETRIEBSANLEITG i gwiazdka jak sprawdzic czy komp zostal dolozony??
Dodano: 07 Paź 2010 21:36
dodam ze wszystkie testy dzialaja wlasnie przeczytalem ze check control inactiv to usterka w ukladzie elektronicznym i komunikaty nie moga byc wyswietlane czy jak podepne bunie pod lapka i przetestuje programem z zewnatrz cos to da?? albo moze jakis bezpiecznik poszedl???
Dodano: 07 Paź 2010 21:36
dodam ze wszystkie testy dzialaja wlasnie przeczytalem ze check control inactiv to usterka w ukladzie elektronicznym i komunikaty nie moga byc wyswietlane czy jak podepne bunie pod lapka i przetestuje programem z zewnatrz cos to da?? albo moze jakis bezpiecznik poszedl???
BMW-Bardzo Mądry Wybór
- emilvip82
- Bywalec
- Nadwozie: Compact/Hatchback
- Model: 318tds
- Rocznik: 2000
- Województwo: Podkarpackie
- Kontakt:
limit predkosci w tds???
ja swoją bunie rozhuśtałem do 195km/h, na równym prostym oodcinku
co więcej chciałem sprawdzić czy pójdzie więcej i na niemieckim autobahn'ie, dodam że było z górki, wcisnąłem do końca i nie chciała iść więcej niż 200km/h (zakres obrotów był chyba 4600rpm, na czerwone nie chciało wejść, zresztą nigdy nie udało mi się na nie wejść
). Nic nie szarpało, ale oczywiście hałas niesamowity, komfort jazdy przy takiej prędkości nie należy do zbyt przyjemnych 
..:: było BMW e36 318tds Compact M41 2000r 204k km ::..
..:: było Audi A4 B7 Avant BPW 2.0 tdi 2006r 150k km ::..
..:: jest Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor R170 2002r 133k km ::..
..:: jest Mercedes-Benz C 200 Diesel W202 1994r 260k km
..:: było Audi A4 B7 Avant BPW 2.0 tdi 2006r 150k km ::..
..:: jest Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor R170 2002r 133k km ::..
..:: jest Mercedes-Benz C 200 Diesel W202 1994r 260k km
-
vegossj1
- Bywalec
limit predkosci w tds???
jednak niemam modulu ccm ale funkcje kompa odblokowalem co dziwne wzialem test nr 8 a to jest predkosc pokazywana elektronicznie na wyswietlaczu kompa i roznica juz przy predkosci 90 km/h wskazywana na predkosciomierzu wynosila 10km/h w stosunku do kompa tj. na kompie bylo 80km/h felgi na mojej buni maja rozmiar 17' a opony 245/40 ktoremu pomiarowi wierzyc???
Dodano: 10 Paź 2010 10:35
wymienilem rowniez amorki z tylu podczas wymiany okazalo sie ze wywalone byly poduszki amortyzatora i dlatego tak pukalo ale ze juz kupilem amorki(bilstein b4) to je wwymienilem razem z poduchami przed wymiana byly jakies japonskie ex... icos tam dalej chyba juz kiedys ktos wymienial dodam jeszcze tylko ze po wymianie bunia pokonuje zakrety wspaniale i duzo przyjemniej sie ja prowadzi teraz tylko zostalo mi podlaczyc ja do komputera zewnetrznego w celu diagnostyki
Postaraj się używać znaków interpunkcyjnych, jeśli to nie problem, bo ciężko się czyta Twoje posty.
Dodano: 10 Paź 2010 10:35
wymienilem rowniez amorki z tylu podczas wymiany okazalo sie ze wywalone byly poduszki amortyzatora i dlatego tak pukalo ale ze juz kupilem amorki(bilstein b4) to je wwymienilem razem z poduchami przed wymiana byly jakies japonskie ex... icos tam dalej chyba juz kiedys ktos wymienial dodam jeszcze tylko ze po wymianie bunia pokonuje zakrety wspaniale i duzo przyjemniej sie ja prowadzi teraz tylko zostalo mi podlaczyc ja do komputera zewnetrznego w celu diagnostyki
Postaraj się używać znaków interpunkcyjnych, jeśli to nie problem, bo ciężko się czyta Twoje posty.
BMW-Bardzo Mądry Wybór
-
tl
- Bywalec
- Model: 318tds
- Rocznik: 1999
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
limit predkosci w tds???
Na prostym odcinku na 4 biegu przy 4,600 obr/min. mialem 180 i chciala isc dalej (poza tym jeszcze 5 byla), ale koles mi wyskoczyl i sie "wlekl" wiec odpuscilem dalsze testowanie V-maxa
A co do Twojego problemu to kontrola trakcji moze blokowac gaz.
A co do Twojego problemu to kontrola trakcji moze blokowac gaz.

Jest:
318 TDS Touring
Było:
325 TDS+
-
zaqwsx
- Bywalec
- Seria: E39
- Model: 525tds
- Rocznik: 1997
- Województwo: Wielkopolskie
limit predkosci w tds???
Moja na autostradzie licznikowo 230 (przed czipem), po jeszcze nie sprawdzałem, ale myśle że tyle samo bo obrotomierz był już na czerwonym
. Pozdr.
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Rocznik: 1998
- Województwo: Śląskie
limit predkosci w tds???
vegossj1 pisze: dodam ze wszystkie testy dzialaja wlasnie przeczytalem ze check control inactiv to usterka w ukladzie elektronicznym i komunikaty nie moga byc wyswietlane czy jak podepne bunie pod lapka i przetestuje programem z zewnatrz cos to da?? albo moze jakis bezpiecznik poszedl???
Też mi ten komunikat wyświetla check control inactiv see owner's manual niby to usterka w układzie elektronicznym,w przyszłym tygodniu jadę do ASO BMW aby coś z tym zrobić.
Dodano: 13 Paź 2010 17:55
vegossj1 pisze:jednak niemam modulu ccm ale funkcje kompa odblokowalem co dziwne wzialem test nr 8 a to jest predkosc pokazywana elektronicznie na wyswietlaczu kompa i roznica juz przy predkosci 90 km/h wskazywana na predkosciomierzu wynosila 10km/h w stosunku do kompa tj. na kompie bylo 80km/h felgi na mojej buni maja rozmiar 17' a opony 245/40 ktoremu pomiarowi wierzyc???
teraz tylko zostalo mi podlaczyc ja do komputera zewnetrznego w celu diagnostyki
U Mnie jak pamiętam to wskazówka prędkościomierza zaniża o 10km/h ,ale muszę zobaczyć dokładnie na włączonym tempomacie.
Ja podłączam pod laptopa z carsoftem 6.5 , ale on nie wiele potrafi,nie które moduły które są potrafi pokazać że ich nie ma,live data nie dostępna,można odczytać błędy i skasować, ale w Moim przypadku nie doszłem z tym komunikatem check contlol inactiv