witam mam problem z pompa wtryskowa, standardowy- na cieplym silniku musze dluzej krecic rozrusznikiem. mam do wybory albo wymiane pompy (co nie jest takie proste, bo ta pompe musze jeszcze znalezc) albo zalozyc przyspieszacz do pompy wtryskowej-opcja zdecydowanie duzo tansza. wiecie cos moze na temat tych przyspieszcaczy-czy rozwiazują one problem z pompa czy jest to tylko tymczasowy trik?
prosze o rade, z gory dziekuje!
przyspieszacz pompy wtryskowej
Moderator: Moderatorzy
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
nie zetknąłem się nigdy z czymś takim, ale jednego jestem pewien.
zminimalizuje dolegliwości związane z pompą wtryskową ale pompa dalej padnięta.
jeśli nie masz kasy to przejrzyj forum, zobaczysz jak to zrobić we własnym zakresie, tak czy inaczej pompa Cię czeka...
zminimalizuje dolegliwości związane z pompą wtryskową ale pompa dalej padnięta.
jeśli nie masz kasy to przejrzyj forum, zobaczysz jak to zrobić we własnym zakresie, tak czy inaczej pompa Cię czeka...
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
-
krzysiek 525tds
- Świeżak

- Seria: E60-61
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525td
- Rocznik: 2004
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Dolnośląskie
Nie ma czegoś takiego, to co sprzedaja na allegro to nic innego jak układ włączający grzanie świec zarowych nawet przy nagrzanym silniku - lipa jakich mało - urzadzenie na krótką metę - czy działa - nie wiem. Przy odpalaniu nastawnik się wkręca na max, inne są podawane parametry dawki paliwa, zmienia sie tez na chwile kąt wtrysku, ogólnie wszystko na tą 1 sekunde w pompie jest inne. Jak nie pali na ciepłym silniku, a na zimnym pali, to niestety ale pompa nie ładuje juz odpowiedniego ciśnienia niezbednego do rozruchu silnika.
Możesz tylko zwiększyc dawke rozruchowa na komputerze diagnostycznym, jeżeli nie pomoże to ....... pompa do wymiany.
Krzysiek.
Możesz tylko zwiększyc dawke rozruchowa na komputerze diagnostycznym, jeżeli nie pomoże to ....... pompa do wymiany.
Krzysiek.