Dziwny problem z TDS-em, nie pali

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

much@
Świeżak
Świeżak
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: much@ »

A więc problem wyskoczył jakiś miesiąc temu nie miałem kiedy zabrać się za bmke, ale w końcu chwila czasu się znalazła. Chodzi o bmw 525td Touring. Zaczęło się od tego iż padła pompa paliwa w zbiorniku na pewnym odcinku do domu, a że było ok10l w zbiorniku to pompa wtryskowa zasysała paliwo ze zbiornika tylko na dość wysokich obrotach, musiałem jakoś dojechać do domu. Parę dni później została wymieniona ale bmka nadal nie chce palić i świeci się kontrolka od wtryskiwaczy cały czas. Na zaciąg jest to samo, nawet nie chce załapać?
Co mogło się stać? Co zrobić i jak to zrobić? Proszę o pomoc, bo podobnego objawu nie znalazłem.
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Seria: E81-88
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: Nie mam
Rocznik: 2005
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Poza Polską
Kontakt:

Post autor: rexman »

Nasze forum, to nie anonimowy poradnik, ale i poradnik trzeba powertować. Więc polecam użyć funkcji "szukaj".
A to, że sie nawet nie przywitałeś, pominę milczeniem. :(
Awatar użytkownika
siudek
Bywalec Wyjadacz
Seria: Szukam...
Nadwozie: Nie posiadam
Model: Nie mam
Rocznik: 1975
Skrzynia biegów: Nie mam
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: siudek »

...co to znaczy "na zaciąg"?? :shock:

Pompka w baku chodzi tylko jak jest mało paliwa i przy odpalaniu, to raz. Dwa, podepnij pod komputer i zobacz co za błędy są zanim cokolwiek po ciemniaku będziesz się domyślać - kontrolka od wtrysku nie ma nic wspólnego z pompką w baku, może m.in. oznaczać wtrysk sterujący czy nawet czujnik temperatury. Poza tym czy rozrusznik kręci? Czy akumulator jest dobry? Czy w ogóle coś się dzieje jak przekręcisz kluczyk? Nic nie napisałeś...
siudek siudkowski

Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
ODPOWIEDZ