Tzn że znowu zawór może sie urwać bo nie wiem o co chodzi???
MOD: Ostatni raz prosimy o nie używanie bolda w całości wypowiedzi. To chyba nie jest takie trudne zrozumieć? Następny raz będzie skutkował ostrzeżeniem!
Problem (chyba) z pompą wspomagania...
Moderator: Moderatorzy
-
Mamamuszi
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Chodzi o to że założenie nowych pierścieni na podtarte cylindry nie wiele daje [ciśnienie sprężania],nie ma to nic wspólnego z urywaniem zaworów.Nie pisz kolego grubą czcionką bo Cię moderatory przefalandyszują.redzi11 pisze:Tzn że znowu zawór może sie urwać bo nie wiem o co chodzi???
- redzi11
- Bywalec
- Model: 318tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Lubelskie
Problem z pompą wtryskową
Dzisiaj wyjąłem kolektor żeby dostać sie do pompy i widze na dole pod pompą kałużę ropy z boku pompy jest taki dekielek z oringiem odkręciłem ten dekielek 2 śrubeczki i zmieniłem oring i dalej cieżko pali zapowietrza sie chyba i jak zgaszę ten dołeczek znowu sie napełnia ropą.Skąd to może cieknąć bo tu gdzie widze gołym okiem nigdzie nie cieknie.
-
Mamamuszi
- Bywalec Gadulec
- Model: 325tds
- Rocznik: 1994
- Województwo: Wielkopolskie
Problem z pompą wtryskową
Najpewniej cieknie podczas pracy,przy zachowaniu ostrożności na krótki czas motor może pochodzić bez kolektora ssącegoredzi11 pisze:Dzisiaj wyjąłem kolektor żeby dostać sie do pompy i widze na dole pod pompą kałużę ropy z boku pompy jest taki dekielek z oringiem odkręciłem ten dekielek 2 śrubeczki i zmieniłem oring i dalej cieżko pali zapowietrza sie chyba i jak zgaszę ten dołeczek znowu sie napełnia ropą.Skąd to może cieknąć bo tu gdzie widze gołym okiem nigdzie nie cieknie.
- redzi11
- Bywalec
- Model: 318tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Lubelskie
Juz wszystko wiem pompe uszczelniłem uszczelki prawi nie było,i swiece żarowe wykręciłem iokazało sie że 2 nie grzeją jutro kupie 4 i załozę i powinno byc ok
Dzieki za odp.
Pozdrawiam.
Dzieki za odp.
Pozdrawiam.