E36 tds problem inny niż inne

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

BFS
Świeżak
Świeżak
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Małopolskie

Post autor: BFS »

na wstępie napiszę iż oszukałem na się wyszukiwarce ale podobnego tematu nie znalazłem. moja bunia to 325tds, grudzien '94
Otóz... bunia ładzie jeździła i paliła jak było + 10 i więcej. na ciepłym nawet sekundy nie czekałem, na zimnym też. jedyne objawy to szarpanie i bujanie czyli nastawnik.
Teraz przy 0 czy -5 ni cholery nie chce. Nie wiem czy jest to wina temperatury czy po prostu zbieg wydarzeń.
Awięc .... z dnia na dzien przychodze do samochodu i buuuuuu.... akumulator padł. Wiec go wyciągnąłem na noc i zaczalem ładować. po 14 godzinach stwierdziłem że jest za ciepły, wiec się grzeje, więc jest zwarcie, więc jest zasiarczony, więc można kupić nowy .
Noi kupiłem, po tygodniu ( tydzień elektoryka była odłączona od aku) Założyłem, podpiąłem odpaliłem i ....chodził. Ładnie chodził, bez bujania i szarpania. Chodził 10 minut i zgasł; zgasł i do dnia dzisiejszego nie odpalił. 2 razy odało mi się go odpalić ale tylko na 4-5 sekund i zgasł. filtr paliwa jest w 1/4 zapełniony, wężyk od filtra do pompy pusty:(.
Drożność od baku do filtra paliwa sprawdziłęm(szczelny, drożny). Filtr paliwa zmieniony na nowy. i juz nic nie wiem. Pompka w baku sprawna zmieniona na nową. Jakieś pomysły? pomocy !!!
cała pompa wtryskowa się s...... ? słyszałęm o jakimś elektrozaworze na pompie, czy to może mieć coś wspólnego z tym?
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2010
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

Faktycznie inny niż inne.

Poczytaj o zapowietrzaniu si e układu i jak to sprawdzić.

http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=10 ... 852#p42852
bmw-inpa.pl

Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Zablokowany