cieżko odpala jak dłużej postoi
Moderator: Moderatorzy
cieżko odpala jak dłużej postoi
witam was mam taki oto problem i postaram sie go opisać dokładnie moze ktoś pomoże otóż jak samochód stoi długo tzn.ok7 godzin to ne moge go odpalić musze kręcić ze 2 min jak już odpali to chodzi normalnie idzie jak burza:) jak go zgasze zanim sie silnik nagrzeje i tak po 2 nim chcem go odpalić to musze go pokrecić ok 15 sek i pojawiwia sie chmura dymu i tak sam sytuacja jak ciepły a jak go zaostawie na 2 godzinki to znowu musze sie meczyć ok 1min zzeby odpalić ja mam podejżenie że ciągle się zapowietrza ale moge sie mylić. Jak ktoś wie o co tu chodzi to będe bardzo wdzięczny/
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Masz rację, zapowietrza się.
Przejrzyj forum to znajdziesz informacje gdzie szukać przyczyny
Przejrzyj forum to znajdziesz informacje gdzie szukać przyczyny
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
- Jawor
- Administrator

- Kontakt:
oczywiście że ma.
bmw-inpa.pl
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
-
krzysiek 525tds
- Świeżak

- Seria: E60-61
- Model: 525td
- Rocznik: 2004
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Dolnośląskie
-
krzysiek 525tds
- Świeżak

- Seria: E60-61
- Model: 525td
- Rocznik: 2004
- Województwo: Dolnośląskie
- Jawor
- Administrator

- Kontakt:
Można prościej, odłączasz przewód paliwowy od filtra i włączasz zapłon, wtedy powinno lecieć.
bmw-inpa.pl
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
no więc tak pompka w baku działa wymiwniłem wszystkie węzyki i objawy sie troche zmieniły jak przez noc postoi to odpalenie graniczy z cudem jak gorący to też trzeba chwilke pokręcić jeduja jak silnik ma temp od 30 do 60 stopni jest ciepły ale świece żarowe grzeją to jak ze 2 razy zagrzeje świece to wtedy odpali odrazu także już nie wiem co może być
jak juz rano odpale to chodzi rowno ale przed odpaleniem rano odpalam pompke w baku na krotko tak na 10 sek pozniej wlaczam zaplon i odpala odrazu a bez tego to nie odpali za szybko:/ no i jak gorący to tez lipa nawet jak odpalam pompke to na rozgrzanym silniku to nie działa. Ktoś mi powiedział że to może być zawór zwrotny w pompie walniety sam już nie wiem może nazbieram kasy i dam do mechanika tylko boje sie ze mnie skasuje a prawie nic nie podziala jak ktoś zna dobrego mechanika to niech da znac bo juz se nie radze:(
[ Dodano: Sro Lip 16, 2008 7:42 pm ]
a co do swiec to słabo moga grzać to racja ale nawet jak bym 10 grzał swiece i i tak nie odpali zawsze musze przed odpaleniem właczys osobno pompke w baku i troche ciśnienia zrobić
[ Dodano: Sro Lip 16, 2008 7:42 pm ]
a co do swiec to słabo moga grzać to racja ale nawet jak bym 10 grzał swiece i i tak nie odpali zawsze musze przed odpaleniem właczys osobno pompke w baku i troche ciśnienia zrobić
-
kanalia23
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1991
- Województwo: Mazowieckie
siemanko ja ma ze swoja beta ten sam problem jak postoi przez noc to nie chce rano odpalic trzeba ja dlugo krecic az akumulaor pada i dopiero odpala. po opdaleniu caly dzien pali na dotyk rozebralem ta pompke z baku paliwa i na krutko chodzi jednak po przekreceniu zaplony nie chodzi co to moze byc czy ona ma jakis sterowik , bezpiecznik co nia steruje ??
CZEŚĆ WSZYSTKIM!!!
Niestety mam podobny problem i ciężko znalezć odpowiedni warsztat który by coś pomógł!!!
Rutkowski to by na 100% wymienił pompę wtryskową za ok 4000zł i myślę że dalej by było to samo!!!W piątek robiłem test w BOSCHU u Tuchołki i okazało się że wszystko jest ok.Ale,ale...
w dieslu gdzie jest system DDE (oczywiście mówię o autach trochę wiekowych bo moje do takich należy)trzeba troszeczkę oszukać komputer (żeby nie zarżnąć rozrusznika)montując
małe urządzenie elektroniczne o nazwie uPROCESOR DIESEL FIX.Przy rozruchu ciepłego silnika oszukuje ono komputer i uważa silnik za zimny,uruchamia normalny tryb grzania oraz pompa wtryskowa podaje większą ilość paliwa.U Tuchołki kosztuje to coś 350zł wraz z montażem,dla Adama Słodowego czyli zrób to sam ,na allegro wraz z instrukcją kosztuje ok.120zł
Niestety mam podobny problem i ciężko znalezć odpowiedni warsztat który by coś pomógł!!!
Rutkowski to by na 100% wymienił pompę wtryskową za ok 4000zł i myślę że dalej by było to samo!!!W piątek robiłem test w BOSCHU u Tuchołki i okazało się że wszystko jest ok.Ale,ale...
w dieslu gdzie jest system DDE (oczywiście mówię o autach trochę wiekowych bo moje do takich należy)trzeba troszeczkę oszukać komputer (żeby nie zarżnąć rozrusznika)montując
małe urządzenie elektroniczne o nazwie uPROCESOR DIESEL FIX.Przy rozruchu ciepłego silnika oszukuje ono komputer i uważa silnik za zimny,uruchamia normalny tryb grzania oraz pompa wtryskowa podaje większą ilość paliwa.U Tuchołki kosztuje to coś 350zł wraz z montażem,dla Adama Słodowego czyli zrób to sam ,na allegro wraz z instrukcją kosztuje ok.120zł
- biernus
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1993
- Województwo: Śląskie
- Kontakt:
HAHAHAHHA ;Dmaniek182 pisze:CZEŚĆ WSZYSTKIM!!!
Jak fajnie to nazywaja PROCESOR DIESEL FIX....
Jak slysze i czytam takie rzeczy to.... nie dziwie sie, ze niektore TDSy jezdza jak jezdza.. i sypia sie ... jak sie sypia ;D
Miałem podobny przypadek w innym aucie w benzynie(klasa auta o wiele niższa)nie chciał palić na zimnym i ciepłym a jak odpalił to czarna chmura z wydechu jak z Titanica wypływającego w morze po odpaleniu śmigał normalnie
.Okazało sie że katalizator był już padaka przytkany może akurat u ciebie jest ten sam problem...
Pozdrawiam i powodzenia
Pozdrawiam i powodzenia
Gdyby Bóg uważał że przedni napęd jest lepszy to chodzilibyśmy na rękach