Witam wie ktos skad mozna by porabc plytke do navi.
W swojej e46 mam wbudowana podstawowa navi bez tv miejsce na plyte w bagazniku i tu pojawia sie problem.
Nie ma plyty z mapami? Nie chce jechac do jakiegos Pana Andrzeja czy ASO i placic stad moje pytanie czy ma ktos do tego dostep ewentualnie link do strony z ktorej takie cos moge pobrc.
Nawigacja e46 byrak plyt CD
Moderator: Moderatorzy
-
mani210
- Bywalec
- Seria: E46
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 320d
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
mam ///Moc, mam ///Moc, mam ///Moc,
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Może wpierw odwiedź ASO i po prostu zapytaj ile kosztuje taka płyta, bo może się okazać, że wcale nie duże pieniądze. :] Co do mapy, pamiętaj że nie będziesz miał oryginalnej nawigacji w BMW po polsku (chyba że sam sobie zrobisz).
Ludzie polecają mapy 2007-2008 (oczywiście producentem jest Navteq). A co do samych płyt to wystarczy ruszyć trochę głową:
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... onal_rec=0
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... gory=67097
A na zasadzie "nie chcę płacić" to już nie tutaj pytanie.
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... onal_rec=0
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... gory=67097
A na zasadzie "nie chcę płacić" to już nie tutaj pytanie.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
-
mani210
- Bywalec
Jezeli jest mozliwosc to kazdy chce za darmo:PP Jak widze salon Smorawinskiego w Poznaniu to juz mnie sciska i w ogole....
Ale podjade i zapytam.
moze byc angielska czy tez niemiecka z tym nie bede mial problemu
Dzieki za pomoc
Ale podjade i zapytam.
Dzieki za pomoc
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Kontakt:
Zależy jak kto to widzi, zwłaszcza w Polsce - ja nie lubię kraść, bo sam nie lubię być okradany i skutecznie się z tym rozprawiam. Przepraszam za ostre słowa, ale niestety tak to się po imieniu nazywa. Jeśli licencja dopuszcza kopiowanie płyty dla użytkowników BMW to zupełnie inna sprawa - nie wiem, nie interesowałem się tym, bo w e34 nawigacji nie ma.
A o ASO wspomniałem dlatego, że właśnie większość ludzi tak myśli jak Ty i omija je szerokim łukiem kupując na Allegro używki. Tymczasem nie wiem jak akurat z płytą nawigacji, ale sam kupuję trochę w ASO i wiele jest takich rzeczy, które kupuje znacznie taniej, szybciej i bezbłędnie.
Przykładem są chociażby różnego rodzaju mocowania (na Alledrogo kołek kosztuje 2,50zł plus przesyłka, w ASO kupuję za 0,80zł i najczęściej od ręki, a jak nie to mi za darmo sprowadzą - różnica nie?) oraz "plastiki" (używany, połamany plastik schowka z gniazdem latarki kosztuje na Alledrogo 50-60zł, w ASO mam go nówkę z fabryki za 40zł). Poza tym zapaleńcom sprzedawcy w ASO lubią dawać rabaty, co często umożliwia kupować różne nietypowe części naprawdę niedrogo. Jeśli ta płyta będzie droga, to ja bym kupił na Allegro taką używkę.
Pozdrawiam.
A o ASO wspomniałem dlatego, że właśnie większość ludzi tak myśli jak Ty i omija je szerokim łukiem kupując na Allegro używki. Tymczasem nie wiem jak akurat z płytą nawigacji, ale sam kupuję trochę w ASO i wiele jest takich rzeczy, które kupuje znacznie taniej, szybciej i bezbłędnie.
Pozdrawiam.
siudek siudkowski
-
mani210
- Bywalec
W tym momencie jestem w kontakcie droaga e-mail z tym allegrowiczem jak znajde chwile to podlece do ASO.
Ja maialem e39 tez tds`a
i np brakowal mi guzik/przycisk starujacy sila nawiewu taki podluzny, byla mozliwosc kupienia tylko kompletu za jakies 200 zl albo clego panelu za az strach pomyslec. Kupilem caly uzywany panel na allegro za 50 i podjechalem po niego osobiscie. Np zarowko do ringow w ASO nie wystepuja same tylko z oprawka i kosz sztuki to 99-109 zl wiec tez zakupilem na allegro. Jezeli chodzi o czesci zawieszenia itd to juz w ogole.
Ale np moj brak mial e39 ktora serwisowal u Olszowca i takie spinki nadkola czy tez ten zas,,, guzik dostal za symboliczna kwote. Moze stad ten uraz.
Ja maialem e39 tez tds`a
Ale np moj brak mial e39 ktora serwisowal u Olszowca i takie spinki nadkola czy tez ten zas,,, guzik dostal za symboliczna kwote. Moze stad ten uraz.
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Kontakt:
Całkiem możliwe. Zawsze warto popytać o rabaty.
siudek siudkowski