witam wszystkich i proszę o pomoc . Mianowicie sytuacja wygląda tak wczoraj podczas jazdy jakims cudem wypadl kluczyk ze stacyjki . po zatrzymaniu moglem kreci kluczykiem w lewo prawo wyjmowac go ale samochód nie gasł normalnei chodzil zgasilem wiec biegami no i teraz nei moge odpalic. po odłączeniu i podlaczeniu akumulatora wlaczają sie swiece zarowe zapalacją wszystkie kontrolki itd ale do rugiej fazy czyli odpalenia samochodu nei da rady dojsc moge kręcic w lewo i prawo bez rezultatu Moje pytanie jest wiec takie istnieje jakaś możliwośc odpalenia auta żebym mógł podjechac do elektromechanika lub być może poradzenia sobie z moim problemem . Mysle ze po prostu cos tam sie wyrobiło lub przekręciło z góry dziękuje za pomoć i szybką odpowiedź
compact 96r. 318 tds 90km
odpalenie bmw 318 tds
Moderator: Moderatorzy
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Ja bym spróbował podać + z innego akumulatora na rozrusznik żeby zakręcił.
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
-
BartQ
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Dolnośląskie
- Kontakt:
Jak palą Ci się kontrolki to mysle ze da rade odpalic bez wiekszych problemow. Nie wiem dokladnie jak jest rozrusznik podlaczony, ale on jest caly czas pod pradem. Wystarczy chyba tylko podac napiecie na elektromagnes (ale tego pewien nie jestem)
Jak jak mialem takie problemy to szukałem (u mnie pod kierownica) kostki, do której podlaczona byla stacyjka, zaginalem drucik w literke V i nie odlaczajac kostki zwieralem przewod od ostatniej pozycji stacyji z masa co byla na stacyjce (ale tutaj chyba nie ma roznicy skad mase wezmiesz)
Jak jak mialem takie problemy to szukałem (u mnie pod kierownica) kostki, do której podlaczona byla stacyjka, zaginalem drucik w literke V i nie odlaczajac kostki zwieralem przewod od ostatniej pozycji stacyji z masa co byla na stacyjce (ale tutaj chyba nie ma roznicy skad mase wezmiesz)