[ inne] [Ankieta] Jakie fotele??
Moderator: Moderatorzy
-
adam2pac
- Świeżak

- Seria: E46
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 320d
- Rocznik: 2002
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Mazowieckie
Jakie fotele preferujecie w swoich samochodach? jakie sa godne polecenia gdyby ktos chcial zmienic ze zwyklych na welur? pólskóry? skóry? Jakie macie opinie na temat poszczególnych foteli 
-
Paweel
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 318tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Podkarpackie
w swoim mam fotele w wersji sport size. Dziwne że w touringu (ale z książki serwisowej wynika że były zakładane na życzenie). Fotele obite tkaniną, (nie welurem ani skórą), dosyć dobrze wytrzymują codzienne użytkowanie. Wiadomo że skóra ładniej wygląda ale jest mniej praktyczna. W służbowym mercedesie G miałem fotele skórzane (z jasnej kremowej skóry). Dużo jeździłem i mogę powiedzieć że skóra w zimie zimna a w lecie gorąca jak się wsiada. Ładnie wygląda ale ciut mniej praktyczna (zwłaszcza jasna).
Obicie jednak to rzecz gustu, (jedni preferują skórę a inni welur) ważniejsze aby siedzenia były wygodne, nie "wysiedziane" i z dobrą regulacją. Nawet najlepsze skórzane bez dobrej regulacji będą mniej wygodne niż zwykłe z regulacją pod uda czy osobną regulacją podparcia pleców.
Obicie jednak to rzecz gustu, (jedni preferują skórę a inni welur) ważniejsze aby siedzenia były wygodne, nie "wysiedziane" i z dobrą regulacją. Nawet najlepsze skórzane bez dobrej regulacji będą mniej wygodne niż zwykłe z regulacją pod uda czy osobną regulacją podparcia pleców.
- biernus
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1993
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Śląskie
- Kontakt:
Ja mam zwykle fotele welurowe i sobie bardzo chwale. Po 15 latach zuzycia na nich nie ma, nie widac ZADNEGO! zadnych wytarc, otarc, przetarc. Sa czyste.
A fotele wygodne nie ma sie do czego przyczepic. Brakuje czasami regulacji ledzwiowej ale to kosmetyka. Regulacja w 3 poziomach pozwala na bardzo fajne zdrowe ustawienie fotela pod siebie
A fotele wygodne nie ma sie do czego przyczepic. Brakuje czasami regulacji ledzwiowej ale to kosmetyka. Regulacja w 3 poziomach pozwala na bardzo fajne zdrowe ustawienie fotela pod siebie
- GRZES
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Województwo: Małopolskie
Ja polecam skore na fotele. Lubie czarne wnetrza i czarna skóra jest super ale podstawa to klima na upaly + grzanie foteli w mrozne poranki inaczej skorzana tapicerka staje sie udreka. Jedyne na co trzeba uwazac to na spodnie aby nie byly zbyt bogato nabijane cwiekami gdyz strasznie wycieraja boczki przy wsiadaniu. Plusem ciemnej skorzanej tapicerki jest jej latwosc utrzymania w czystosci. Przecierasz co jakis czas "mleczkami" i masz piekny zapach w samochodzie a tapicerka sie lsni. Z jasna skora tak jak z jasna tapicerka kazdego gatunku - utrzymanie w nalezytym stanie to niezly wysilek. Tu lepiej zapopiegac niz leczyc. W przypadku kabrioletu zadna inna tapicerka nie da ci tyle komfortu z jej uzytkowania i niklego nakladu pracy jak czarna skora.
Ze wszelkiej masci aut jakimi mialem przyjemnosc podrozowac najwygodniejsze fotele mialy Mercedes W124 i Range Rover. Ten pierwszy ma bardzo gleboko rzezbione fotele przez co bardzo dobrze trzyma a jesli ma sie do tego regulacje podparcia ledzwi to zamiast chodzic do masarzystki bedziesz wsiadal w ten samochod i leczyl sie z bolu plecow. O ile w Mercu i BMW mozesz sie wygodnie osunac na fotelu i bedzie ci BARDZO wygodnie to Range ma fotel ortopedyczny
wymusza pozycje za kokiem. Jesli sie mu poddasz i przejedziesz 1000 km po wysiadnieciu z auta uznasz ze czlowiek jednak zostal stworzony do siedzenia. he he
Ze wszelkiej masci aut jakimi mialem przyjemnosc podrozowac najwygodniejsze fotele mialy Mercedes W124 i Range Rover. Ten pierwszy ma bardzo gleboko rzezbione fotele przez co bardzo dobrze trzyma a jesli ma sie do tego regulacje podparcia ledzwi to zamiast chodzic do masarzystki bedziesz wsiadal w ten samochod i leczyl sie z bolu plecow. O ile w Mercu i BMW mozesz sie wygodnie osunac na fotelu i bedzie ci BARDZO wygodnie to Range ma fotel ortopedyczny
I niech mi nikt nie wmawia ze TDS jest zlym silnikiem!!!- Bopss
- Bywalec
- Model: 525td
- Rocznik: 2002
- Województwo: Mazowieckie
Czarne skórzane fotele sa najwygodniejsze,ale osobiście tym welurowanym takze nie mogę niczego zarzucić. Nie brudzą sie szybko,łatwo utrzymac je w czystości. Bardzo dużo zależy do tego jaki budżet posiadasz na zakup foteli.