[e34] stuki w lewym kole

Tematy związane z mechaniką, zawieszeniem, karoserią i innymi sprawami w pojazdach BMW (nie związane z silnikiem i nie pasujące do reszty działów).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bociek
Bywalec

[e34] stuki w lewym kole

Post autor: Bociek »

Witam,
mam taki problem, że na łuku w prawo kiedy ciężar auta 'przenosi się' na lewą stronę w lewym przednim kole stukać miarowe stukanie, podobne do dzwięku zużytego przegubu, dzwięk ten jest słyszalny dopiero przy prędkości ok 60km/h i szybciej, do tego dochodzi drganie koła przy prędkościach powyżej 120km/h i przy hamowaniu przy tej prędkości (dodam że raz jest to bardzo mocno odczuwalne a raz prawie wcale), przy 170km/h i dalej jest to już praktycznie nie odczuwalne, czuć tylko bardzo delikatne wibracje w aucie. Wiem że powodów może być tysiąc sto, dwa razy sprawdzałem całą przednią zawiechę nie ma żadnych luzów, koła proste, wyważone (też dwa razy), byłem u kolesia na szarpakach powiedział że nawet nie mam co wieżdzać i tracić kasy bo to na bank to łożysko.
No i teraz ucieszony chciałem kupić to łożysko (a nawet dwa zeby od razu i drugie było nowe) i nastawiłem się na cenę ok 50 zł bo tyle kosztował mnie to w audiku :) to kosztuje 300zł bo jest z piastą :], jakaś padaczka 220 zł.
Z tąd po całym tym wywodzie - moje pytanie - czy to są objawy zużytego łożyska, bo nie chcę polecieć na 3 stówki i dalej słuchać tego stukania. dzięki za podpowiedzi.
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
BartQ
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Dolnośląskie
Kontakt:

Post autor: BartQ »

Masz alusy czy stalówki? Jak alusy to może być jeszcze, że otwór w feldze jest większy od oryginału i potrzebne są pierścienie centrujące.
Awatar użytkownika
Bociek
Bywalec

Post autor: Bociek »

alusy ale oryginał od e34
Szafy, meble na wymiar, drzwi przesuwane INDECO
http://upload.allegro.pl/my_page.php?uid=16080278
ODPOWIEDZ