Witam.
Odebrałem dziś auto BMW E30 2.4 d od mechanika po wymienia pompy wtryskowej ponieważ ciekło mi paliwo. Po odebraniu wracałem do domu i samochód nie chciał wejśc na wyższe obrony niż 3 tyś. Na każdym biegu próbowałem ją "przegazować" i auto kręciło tylko do 3 tysięcy. Co może być powodem tego? Czy to źle załozona pompa, wytryski czy rozrząd? A moze coś zupełnie innego? Bardzo proszę o pomoc !!!
Pozdrawiam
BMW E30 2.4 D. Brak siły silnika?
Moderator: Moderatorzy
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Re: BMW E30 2.4 D. Brak siły silnika?
Wymiana pompy wtryskowej z powodu nieszczelności?
Zmień mechanika, a jeśli chodzi o objawy to poszukaj na forum bo było poruszane do znudzenia.
Btw. Wieloma samochodami już jeździłem, ale

Mod1: No to Bracie tylko Ci współczuć, nie chwaląc się miałem wytryski wielokrotnie w różnych samochodach którymi się poruszałem
Mod2: Hehe, ja też miałem ich trochę - polecam wypad z dziewczyną nad rzekę. ;] Trudno Jawor, nie każdy może mieć tak fajnie.
Zmień mechanika, a jeśli chodzi o objawy to poszukaj na forum bo było poruszane do znudzenia.
Btw. Wieloma samochodami już jeździłem, ale
to mi się jeszcze nie zdarzyły w żadnymwytryski
Mod1: No to Bracie tylko Ci współczuć, nie chwaląc się miałem wytryski wielokrotnie w różnych samochodach którymi się poruszałem
Mod2: Hehe, ja też miałem ich trochę - polecam wypad z dziewczyną nad rzekę. ;] Trudno Jawor, nie każdy może mieć tak fajnie.
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
-
pawel324d
- Świeżak

- Seria: E30
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 324d/td
- Rocznik: 1988
- Województwo: Mazowieckie
Sory ze Cie uraziłem tymi wytryskami. Chodziło o wtryski, każdy głupi by sie domyślił. Na forum konkretnie tego problemu nie moge znaleść. Pompa była regenerowana tylko.Jawor pisze:Wymiana pompy wtryskowej z powodu nieszczelności?
Btw. Wieloma samochodami już jeździłem, aleto mi się jeszcze nie zdarzyły w żadnymwytryski![]()
No to Bracie tylko Ci współczuć, nie chwaląc się miałem wytryski wielokrotnie w różnych samochodach którymi się poruszałem
Mam nadzieje ze ktoś normalny mi odpisze.
Pozdrawiam
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
- Seria: E60-61
- Model: 525d
- Rocznik: 2005
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Masz mechaniczną pompę ja obstawiam zły montaż lub regulację bo odcina ci paliwo to jedno
a drugie to nie uważasz że sapki do Admina są uznawane za normalne
.
To forum to zgrana społeczność szanuj nas a my będziemy szanować ciebie, a żartować każdy lubi niema sensu się pienić o głupią literówkę.
Witam na forum tyle OT.
a drugie to nie uważasz że sapki do Admina są uznawane za normalne
To forum to zgrana społeczność szanuj nas a my będziemy szanować ciebie, a żartować każdy lubi niema sensu się pienić o głupią literówkę.
Witam na forum tyle OT.

Brutal!!!Metal!!!Warrior!!!
- carl0s
- Moderator

- Seria: E46
- Rocznik: 2000
- Województwo: Zachodniopomorskie
Ja Ci odpiszę - błąd zrobiłeś, bo odebrałeś auto bez sprawdzenia - teraz mechanik powie, że on oddał dobre i widocznie coś innego nawaliło, i pewnie będzie Ci to mógł naprawić, oczywiście za odpowiednią ilość biletów NBP.pawel324d pisze:Sory ze Cie uraziłem tymi wytryskami. Chodziło o wtryski, każdy głupi by sie domyślił. Na forum konkretnie tego problemu nie moge znaleść. Pompa była regenerowana tylko.Jawor pisze:Wymiana pompy wtryskowej z powodu nieszczelności?
Btw. Wieloma samochodami już jeździłem, aleto mi się jeszcze nie zdarzyły w żadnymwytryski![]()
No to Bracie tylko Ci współczuć, nie chwaląc się miałem wytryski wielokrotnie w różnych samochodach którymi się poruszałem
Mam nadzieje ze ktoś normalny mi odpisze.
Pozdrawiam
Co do samego zachowania silnika - jedyne co mi przychodzi do głowy to albo zły montaż pompy do silnika, albo zły montaż pompy samej w sobie po uszczelnianiu (no jeszcze kwestia, jak głęboko było ingerowane w pompę podczas uszczelniania).
Tak czy inaczej nic sam nie osiągniesz, musisz jechać do tego mechanika i reklamować
A co do kąśliwej uwagi o kimś normalnym - no nie radzę. Daj się poznać na forum, pożartuj z nami, pożryj się mając rację, zeżryj z nami beczkę soli - będziesz się mógł odgryzać. W Twojej sytuacji obecnej - odradzam, bo mam ostatnio kiepskie dni i może się to skończyć pożegnaniem. A po co? A nóż widelec będziesz chciał być częścią tej społeczności?
Witamy na forum i naprawdę - "poluzuj tam gdzie Cię ciśnie heeee"
None of you seem to understand...
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
-
pawel324d
- Świeżak

Forumowicze dziękuje za odpowiedzi. Sory za spinke ale jestem świeży:) Byłem u mechanika i twierdzi ze wszystko powinno byc ok ale on nie wie co sie dzieje. Jutro jade z nim do typka co regenerował pompe i zobaczymy co powiedzą.
Kurde ale paliwo jest dobrze podawane bez powietrza. Auto kręci do 3tysięcy i blokuje sie. Juz długo mam diesla i nie mam pojecia co mogło sie stać. Załamka panowie
Kurde ale paliwo jest dobrze podawane bez powietrza. Auto kręci do 3tysięcy i blokuje sie. Juz długo mam diesla i nie mam pojecia co mogło sie stać. Załamka panowie
- carl0s
- Moderator

Nie załamuj się. Skoro ruszana była pompa - to znaczy że w jej okolicach tylko jest problem. Poczekaj do jutra, niech wypowie się mądrala co ją robił.
Nie ma co się denerwować, wszystko jest do ogarnięcia.
Nie ma co się denerwować, wszystko jest do ogarnięcia.
-
pawel324d
- Świeżak

Mam nadzieje. A mam jeszcze jedno pytanko ale to juz nie na temat:)
Ile potrzeba i jakich wieszaków do tłumika do mojej bemki? Zamówiłem kompletny tłumik ale bez osprzętu. Poradźcie panowie:)
Ile potrzeba i jakich wieszaków do tłumika do mojej bemki? Zamówiłem kompletny tłumik ale bez osprzętu. Poradźcie panowie:)
- carl0s
- Moderator

W tej sprawie polecam zapoznanie się ze stroną www.realoem.com.
Tam masz cały spis części wraz z obrazkami co i jak idzie. E30 jest w sekcji ARCHIWUM.
Tam masz cały spis części wraz z obrazkami co i jak idzie. E30 jest w sekcji ARCHIWUM.
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Kolego, w ETK masz wszystko, proszę bardzo: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=05
Co do problemu - Panowie, a czy w m21 do demontażu pompy nie trzeba ruszać paska rozrządu przypadkiem?
A co do spinki - jak się spinasz to raczej jesteś nieświeży.
Jak czytałem to Twój post również wywołał u mnie uśmiech, bo takie literówki są najlepsze na poprawę humoru. ;] Jeżeli jesteś mocno "poważny" to zmęczysz się, humor to podstawa dobrego samopoczucia Ciebie i Twojego otoczenia. Witamy na forum.
Pzdr.
Co do problemu - Panowie, a czy w m21 do demontażu pompy nie trzeba ruszać paska rozrządu przypadkiem?
A co do spinki - jak się spinasz to raczej jesteś nieświeży.
Pzdr.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!