[E36] 325TD - po wymianie pompy wtryskowej samochod nie pali
Moderator: Moderatorzy
-
rekrut81
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 318tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Łódzkie
Re: e36 325td - po wymianie pompy wtryskowej samochod nie pa
A czy jesteś pewien że kupiona pompa jest sprawna?Czy dałeś ją do sprawdzenia przed montażem?Czy po prostu uwierzyłeś na słowo sprzedającemu?
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Re: e36 325td - po wymianie pompy wtryskowej samochod nie pa
Skoro odkopałeś już temat to i ja zabiorę głos, gdyż rzekomo padnięta pompa pochodziła z mojego starego silnika.
U mnie nie było problemu z odpalaniem zarówno ciepłego i zimnego silnika, wszystko grało.
Natomiast, autor tematu, wymieniał pompę z powodu problemów z odpalaniem gorącego silnika, czyli de facto dołu pompy, sam zapewniał że zimny silnik odpala bez problemu.
Moja pompa okazała się rzekomo padnięta, silnik nie odpalał, po demontażu i "ustawieniu" starej pompy, silnik również bardzo, bardzo długo nie odpalał, zimny oczywiście.
Moja sugestia o ustawieniu kąta, dawki etc spełzła na niczym, więc żeby nie robić problemu zwróciłem autorowi $$ i otrzymałem z powrotem pompę.
Tyle w temacie.
U mnie nie było problemu z odpalaniem zarówno ciepłego i zimnego silnika, wszystko grało.
Natomiast, autor tematu, wymieniał pompę z powodu problemów z odpalaniem gorącego silnika, czyli de facto dołu pompy, sam zapewniał że zimny silnik odpala bez problemu.
Moja pompa okazała się rzekomo padnięta, silnik nie odpalał, po demontażu i "ustawieniu" starej pompy, silnik również bardzo, bardzo długo nie odpalał, zimny oczywiście.
Moja sugestia o ustawieniu kąta, dawki etc spełzła na niczym, więc żeby nie robić problemu zwróciłem autorowi $$ i otrzymałem z powrotem pompę.
Tyle w temacie.