Także znowu kupiłem TDS'a, tymrazem w manualu i dwa lata młodszego z "kopnięta" pompą bo ma założony ten bajer żeby na rozgrzanym silniku lepiej palił. No ok, pompa powoli nadaje się do regeneracji ale niekiedy mi się zdarzy, że auto delikatnie sie przyczka albo zdechnie przy dojezdzaniu np do świateł i wrzuceniu luzu... Nie wiem czy to po prostu ta pompa już "umiera" i trzeba powoli ją wykręcać czy coś innego. Na nastawnik raczej bym nie obstawiał, bo idealnie równiutko silnik pracuje, oglądałem 4 sztuki i kupiłem 5ty egzemplarz. Pracuje pięknie, aż chce się go słuchać całymi godzinami. Nie gaśnie notorycznie, ale tak z dwa razy na tydzień mu się zdarzy. Dzięki za pomoc
[E34] 525TDS - niekiedy zgaśnie na biegu jałowym
Moderator: Moderatorzy
- alfuns
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
[E34] 525TDS - niekiedy zgaśnie na biegu jałowym
Witam ! 
Także znowu kupiłem TDS'a, tymrazem w manualu i dwa lata młodszego z "kopnięta" pompą bo ma założony ten bajer żeby na rozgrzanym silniku lepiej palił. No ok, pompa powoli nadaje się do regeneracji ale niekiedy mi się zdarzy, że auto delikatnie sie przyczka albo zdechnie przy dojezdzaniu np do świateł i wrzuceniu luzu... Nie wiem czy to po prostu ta pompa już "umiera" i trzeba powoli ją wykręcać czy coś innego. Na nastawnik raczej bym nie obstawiał, bo idealnie równiutko silnik pracuje, oglądałem 4 sztuki i kupiłem 5ty egzemplarz. Pracuje pięknie, aż chce się go słuchać całymi godzinami. Nie gaśnie notorycznie, ale tak z dwa razy na tydzień mu się zdarzy. Dzięki za pomoc
BMW - Tego szukamy
- Dimo
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1996
- Województwo: Łódzkie
Re: 525TDS niekiedy zgaśnie na biegu jałowym
Witaj. Jakiej pomocy kolego oczekujesz? W sumie już sam sobie odpowiedziałeś-pompa do naprawy. Zregeneruj pompe i wyrzuc ten "bajer" od "wspomagania" rozruchu.
Pzdr.
Pzdr.

Jest również 318tds Compact,96r.oraz New Beetle 2.3 V5.
- alfuns
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1995
- Województwo: Wielkopolskie
Aha nie no ok, myślałem po prostu że to wina czegoś innego a nie tej pompy
. Dobra, w takim razie wszystko, pytanie zamknięte. Dzięki
BMW - Tego szukamy
- Dimo
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1996
- Województwo: Łódzkie
Może to zabrzmiało mało uprzejmie,ale naprawde-ogarnij pompe,potem wszystko dobrze wyreguluj i ciesz sie z jazdy tdskiem
poczytaj na ten temat na forum,tu jest tego od groma
Pzdr.
Pzdr.

Jest również 318tds Compact,96r.oraz New Beetle 2.3 V5.