[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1091: Undefined array key 0 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1091: Trying to access array offset on null [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1098: Undefined array key 0 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1098: Trying to access array offset on null [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1098: Undefined array key 0 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 1098: Trying to access array offset on null [ filtry] Tanszy filtr paliwa do TDS-a - Forum BMW-Diesel.pl
Nie wiem drodzy forumowicze uzytkownicy i uzytkowniczki TDSow czy Wy wiecie, ze do naszych autek bez problemów pasuje filtr z Opla Omegi A 2.3 D - jest tylko mniejszy ale w 100% spelnia swoje zadanie. Ja zuzylem juz takie 2 (wyczytalem ten sposob na bmw-klub.pl).
Dobry filtr do BMW kosztuje okolo 60-80 (z odwodnieniem)
Filterek FILTRONA (czyli raczej dobry) to koszt 15-20 zlotych. Jakby nie liczyc 3x oszczednosc a funkcjonalnosc identyczna.
Dla tych "anty". Nie trzeba nic przerabiac kombinowac, filtr PASUJE IDEALNIE w miejsce tego od BMW (po prostu ma kilka cm mniej).
Pewnie odezwa sie glosy: nie stac Cie na normalny, nie jezdzij bmw albo, ze to druciarstwo i kombinacje. Nie chcesz. Nie czytaj. Nie stosuj. Kup oryginal i badz zadowolony!.
Ja wymieniałem na Filtrona oraz mana Manna i bylo ok.Wole wymieniac cześciej np.razem z olejem niz kupic jakiś drogi.A tak na marginesie to Filtron chyba nie jest jakaś tam lipna firma.Duzo słyszalem dobrych opini.
Nie jestem pewien ale powinien pasowac poniewaz rozmiary filtra na stronie filtrona dla silnika 1.8 a 2.5 sa takie same jedynie moga sie różnic długoscią.
No mi sie wydaje ze jesli filtr od 2.5 pasuje do 1.8 to wydaje mi sie ze nie ważne czy jest to zamiennik filtrona czy jakis filtr od omegi bo jesli ten z omegi pasuje do 2.5 tds w bmw to do 1.8tds tez musi pasowac. Ale zamotałem ale mam nadzieje ze zrozumiecie:P Pozdrawiam.
dzisiaj wlasnie kupilem zestaw filterkow Filtrona:
filtr powietrza AP 089 - 54zl
filtr oleju OM 523/1 - 34zl
filtr paliwa PP 837 - 23zl!!!! to jest wlasnie filtr do Omegi
no ja za ten filterek dałem niecałe 17zł,a filterek sprezedaje się głownie do omegi A 2,3td,ale też do kilku innych aut na stronie filtrona masz specyfikację.
Przy okzji wymiany ułamałem to kolanko które wchodzi do podstawy filtra,tak go zassało
Witam i potwierdzam filtr z omegi 2.5 podchodzi sprawdzałem w pracy wymiary różnią się tylko wysokością ja kupię sobie manna nie wiedzieć czemu ceny strasznie się zrównały z filtronem a nawet czasem jest tańszy od filtrona koszt mana około 19 złotych
Pozdrawiam.
Gdyby Bóg uważał że przedni napęd jest lepszy to chodzilibyśmy na rękach
ostatnio przy wymianie z ciekawości rozciołem stary filtr (po 15 tyś) długi i to co zobaczyłem dało mi do myślenia, napewno nie włożę jakiegoś krótszego