Podczas demontażu rozrusznika w celu wymiany bendixa złamał mi sie kawałek korpusu mocującego śrubę (zaznaczone na dołączonym zdjęciu). Nie wiem jak sie to fachowo nazywa (chodzi mi o ten mały korpus sklejony do obudowy rozrusznika). Gdzie można nabyć taka używkę? Szukałem ale bez fachowej nazwy tego nic nie znajde. Koledzy bardzo prosiłbym o pomoc.
Oj pewnie będziesz miał ciężko dostać taki elektro magnes(wyrzutnik).
Ja za nowy oczywiście BOSCHA dałem 80zł
Nie wiem czy będzie Ci się opłacało kupować używkę
Musisz wymienić całą tą górną "beczułkę" czyli elektromagnes, elektrowłącznik, automat jakkolwiek to zwał.
Jak masz na tym numer boscha to być może znajdziesz a Intercarsie lub innym sklepie. Google nie gryzie.
Możliwe że bendiks też kupisz w IC - powinien być na nim numer od strony zębnika.
bendiks juz mam, polutowałem, pokleiłem ale teraz cały czas swieci mi kontrolka ładowania wiec w tym własnie tkwi problem
Numer rozrusznika 12412246571. Do tego rozrusznika tak w formie informacyjnej nie pasuja bendiksy boscha, sam sie na tym juz przejechałem takze informuje jesli miałbym podpowiedzieć
grancz, ja w swoim tdsie mam magneti marelli, nie boscha
Wojtek_blekitny: Posty się edytuje w, a nie klepie kolejne po upływie kilku minut