Koledzy mam problem ponieważ moje M57 od 2000obr/min chodzi jak ruski czołg... a dokładniej dźwięk porównywalny do 1.9TDI jakby był kąt wtrysku przestawiony... spotkaliście się z czymś takim? Na wolnych obrotach pięknie brzmi! Jak jest wskazówka temperatury silnika poza niebieskim polem trzymając go przy tych 2000obr/min telepie silnikiem i dymi... po odjęciu gazu jak schodzi z obrotów dalej go telepie i na wolnych przez chwilę też... potem wszystko wraca do "normy" co dziwne przy zapalaniu nie dymi i przy mocnym przegazowaniu jak gorący też nie puszcza kopcia...
W piątek jestem ustawiony z gościem na komputer i jak będę coś wiedział to opiszę co boli moje auto... jeżeli wtryski to regeneracja 250zł/1szt - uważam, że znośna cena co do popychaczy to nie wiem czy to one ale nierozgrzany motor powyżej tych obrotów chodzi jakby miał zaraz wyzionąć ducha... rozgrzany trochę lepiej tzn. ciszej! pozdrawiam
h4cker pisze:... jeżeli wtryski to regeneracja 250zł/1szt - uważam, że znośna cena
250zł za regeneracje wtrysku?? za sama robocizne czy za same części? Bo w serwisie Bosch'a za regeneracje na ori częściach płaci sie od 450zł do 700zł.