Witam! Mam nastepujący problem : pompa paliwa w baku nie podaje paliwa, wyciągłem ją i sprawdziłem i działa ale w aucie nie??? Po przekreceniu kluczyka na zapłon powinna podawac paliwo a ona nie podaje gdy odpale auto to słychac ze chodzi bo syczy chyba że mi sie zdaje?? Sprawdzałem tez przekaźnik pompy zmieniłem na inny od drugiego tds i dalej to samo?? Chyba że to nie ten przekaźnik ale w książce pisze że ten??? Juz niewiem co to może byc?? Proszę o pomoc.
mialem kiedys podobny problem jak naprawialem opla omege-b z silnikiem 2,5tds i przyczyna niedzialania wszystkiego byl bezpiecznik(blaszka) swiec zarowych. Po wypaleniu sie tego bespiecznika wywalal mi blad swiec zarowych i nie podawal paliwa(pompa niechodzi). Najwyrazniej bezpiecznik swiec zarowych ma powiazanie z pompa paliwa. Ale to bylo w oplu moze i przyda sie w bmw
najlepiej było by sprawdzić autko z inną pompką (może masz kolegę TDSiarza) - w sumie trudne do zrealizowania bo pompek nie rozdają na ulicy, ale ja bym tak zrobił.... Być może są inne bardziej wyrafinowane metody....
Dzięki za pomoc ale to jednak nie to.Wogóle to mega jaja chyba się zapowietrzył jak stałem na górce i samochód był przechylony a nie miałem juz dużo paliwa w baku ok 15 litrów i pompka zaczeła ciągnąc powietrze. Juz wszystko jest ok, pompka tez działa pali od kopa
miałem podobny problem., jak miałem ok 20l i mniej w baku, to samochód nie chciał odpalić. Zatankowałem do pełna i chodził normalnie. Wymieniłem popę w baku i wszystko ok. Zobacz czy będziesz miał podobne syntomy.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. Albert Einstein