[E36] kopci
Moderator: Moderatorzy
-
kazio1919
- Bywalec
- Seria: E46
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 320d
- Rocznik: 1999
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Łódzkie
[E36] kopci
panowie ostatnio zauważyłem ubytek oleju silnikowego niewielki ale jednak oraz coś co mnie martwi bowiem przy obrotach powyżej 3 tys strasznie kopci na czarno dodam ze odpala idealnie zuzycie paliwa tez na poziomie , przyspieszenie tez ok tylko to kopcenie myslicie ze to turbospręzarka umiera ?? silnik ma nibi 180 tys i jest w bardzo dobrej kondycji 2.5 td rok 1996
-
kazio1919
- Bywalec
- Seria: E46
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1999
- Województwo: Łódzkie
kopci na czarno ale pow 3 tys obrotów i olej zaczoł brac dosc duzo :/ i przedewszystkim wąż gumowy od turbiny do kolektora jest bardzo zapaskudzony :/ odpala idealnie , spalanie tez w normie
[ Dodano: Nie Wrz 21, 2008 2:58 pm ]
odpiołem wąż od turbiny i zapaliłem silnik , kopcenie nieustąpiło wiec wina niejest po stronie turbiny tylko gdzies indziej :/ dym jest bardzo czarny a trawa pod wylotem rury czarna ! jakies sugestie ?
[ Dodano: Nie Wrz 21, 2008 2:58 pm ]
odpiołem wąż od turbiny i zapaliłem silnik , kopcenie nieustąpiło wiec wina niejest po stronie turbiny tylko gdzies indziej :/ dym jest bardzo czarny a trawa pod wylotem rury czarna ! jakies sugestie ?
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 2010
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Jasny dym zazwyczaj nie oznacza turbo.Bennio pisze:jak Jasny dym to TURBO a ciemny to moze masz słaba kompresje na jakimś Garnku
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Miałem podobny problem z kopceniem, dodatkowo powyżej 3 tys szarpał. Wymieniłem wszystkie filtry - szarpanie ustało ale dalej kopcił. Ostatnio zaczął mi szwankować wskaźnik paliwa oraz auto zaczęło gasnąć. Okazało się, że pompka paliwa - co najlepsze wymieniłem pompkę (komplet) i auto jeździ normalnie i nie kopci - kopcenie było również przy rozruchu przed wymianą pompki. Generalnie zawsze mi odpalało dobrze niezależnie czy ciepły cy zimny.