Kostka znajduje sie pod fotelem kierowcy jest odpięta i zastanawiam się gdzie musi byc podpieta i za co odpowiada? Dodam że regulacje lędźwi mam niesprawna czy to od niej kostka jest? Aha jeszcze jedno, zauważyłem pod fotelem wejście na kostke jednak ma ono trzy piny i inny kształt niż ta na zdjęciu.
mała żółta kostka - pirotechniczny napinacz [fotel prawuy i lewy]
czarna puszka - moduł/emulator od maty pasażera(zajęcia fotela)[w europejczykach fotel prawy, angliki-lewy]
czarna wieksza kostka x2 - grzane fotele (1x oparcie i 1x siedzisko) [fotel lewy i prawy]
biała większa kostka - el. fotele [fotel prawy i lewy]
biała większa kostka - pompowane lędźwie [fotel prawy lub lewy lub oba jednocześnie]
w twojej jest biała wiec juz wiesz
bmw pomyslało o rozszerzeniu wyposazenia
i twoja bmk ma do elektrycznych foteli u mnie jest inna kostka troche bogatsza
Dzięki za info kolego a możesz mi powiedzieć gdzie ja podpiąć moge?? Bo poprzedni właściciel mówił, że nie działa właśnie ta regulacja lędźwi ale chciałbym to sprawdzić osobiście.
Bezpieczniki są ok wszystkie bo nawet ostatnio dla pewności sprawdzałem więc to odpada sprawdze czy prąd jest i szukam gdzie to wpiąć a miejsce jest super wygodne (mam 193cm więc niezbyt sie mieszcze za fotelem z pozycji półleżącej )
Nie żadne mieszańce, tylko sterowanie lędźwi jest w BMW realizowane tylko i wyłącznie elektrycznie (a w zasadzie elektro-pneumatycznie), i w E36 było opcjonalne zarówno dla foteli "komfort" jak i "sport". Także nic mieszanego w tym nie ma - ot, jakiś Hans czy inny Klaus zamówił sobie bajer w salonie.
No, to masz zwykłe fotele - kiedyś tam gdzieś wyczytałem, że są nazwane fotelami "komfortowymi". Tak jak mówiłem, to żadne mieszańce, po prostu ktoś przy zakupie auta doposażył go w podparcie lędźwiowe. Podłącz, sprawdź poprawność działania, zlokalizuj ewentualną usterkę, napraw, ciesz się podparciem w dłuższych trasach.
koledzy spokojnie na mysli mienszance nie powiedzial nic w ty tylu ze to nie fotele bmw jak kazdy wie sa ozne fotele w bmk nawet pompowane z pamiecia przekaladane ze starych 7er do e34 do e36...roznie
Podepne sam ale przy ewentualnej naprawie usterki to raczej sam nie dam rady bo na elektryce sie nie znam niestety. Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
No to jak komuś będziesz zlecał ewentualną naprawę, to pokaż mu to:
Nawet nie znając się na elektryce widać, że to jest system śmiesznie prosty, a jedyne co może się tutaj popsuć, to silnik kompresora - nie liczę szczelności poduszki czy dreników, włącznika, ale z tym to by sobie poradził nawet bardzo nierozgarnięty użytkownik .
nawet to niepotrzebne aby w kostce bylo napiecie ja podłaczałem sam obc 11 z zegarka analogowego bez zadnych scheematow jedynie spr ktory kabel za co odpowiada: