Witam wszystkich forumowiczów!
Mam taki problem że po swapie silnika z E34 ( w którym jeździł i odpalał do końca) w moim e36 nie chce odpalić w którym wcześniej był silnik 1.8 TDS;/
Paliwo dochodzi do pompy wtryskowej. Pompa została odpowietrzona. Ale na wężykach gumowych nic nie widać paliwa..odkręciłem metalowe przewody żeby je odpowietrzyć ale tam tez się nic nie leje ropki
Czy może coś źle podłączone jest w elektryce? Kabli nic nie ucinałem wszystkie są oryginalne. Na desce rozdzielczej nie świeci mi się kontrolka od wtrysku czy to może jest tego wina?
wezyk do ssacego. wiazke silnika tez przekladales od e34 czy zostala od e36?
Czym się różni kierowca BMW od kierowcy Volkswagena? Dla kierowcy BMW Hektor to mityczny królewicz Trojański zaś dla właściciela VW, hektor to pole za domem. DIS i INPA jak by ktos chcial przeswietlic auto z okragla wtyka
a sterownik silnika od e34 pasuje pod wtyczke wiazki e36?
Czym się różni kierowca BMW od kierowcy Volkswagena? Dla kierowcy BMW Hektor to mityczny królewicz Trojański zaś dla właściciela VW, hektor to pole za domem. DIS i INPA jak by ktos chcial przeswietlic auto z okragla wtyka
Teraz mam takie pytanie?
Immo i cały komputer został odblokowany, ale i tak dalej paliwo nie chce dojść na wtryski. Pompa się załącza ale czemu nie chce póścić paliwa na wtryski???
HELP już mój mechanik rozkłada na to ręce...
starzu pisze:Teraz mam takie pytanie?
Immo i cały komputer został odblokowany, ale i tak dalej paliwo nie chce dojść na wtryski. Pompa się załącza ale czemu nie chce póścić paliwa na wtryski???
HELP już mój mechanik rozkłada na to ręce...
Mialem tak samo po wymianie pompy ,zobacz tak, odkrenc od nastawnika powrotny przewod ,i przekrec pare razy stacyjka,tak aby poleciala ropa z nastawnika,jak poleci i nie bedziesz slyszal syczenia powietrza to zakrec powrotny i zapal silnik ,mi to wlasnie pomoglo a tez nie mialem ani kropli ropy na wtryskach, daj cynk czy pomoglo . A wlasnie ,zobacz czy masz prad na tym zaworku w pompie obok glowiczki .
Witam,
Betka odpaliła.
Tylko że teraz mamy kolejny problem.. Mianowicie silnik odpala pochodzi 3-5 sek. i gaśnie. Jak go gazuje to jakoś nie gaśnie albo np. trzymam 3.500 tyś/obr też gaśnie..
Co to może być? czy jakiś czujnik czy coś z pompą wtryskową jest nie tak?? :/
Z góry dzięki za pomoc
Więc tak odpinam czujnik położenia wału silnik odpala chodzi, tylko że trzyma jakieś 2.5 tyś obr i nie kręci się do końca (max 4 tyś 4,5 tyś) nie wiem bo nie działa wtedy obrotomierz.
Wtrysk sterujący chyba odpada jak odpala silnik.
Czy jak wymienię czujnik będzie już wszytko ok?
Dodano: 09 Lis 2012 09:34
Wymieniłem czujnik położenia wału na nowy i dalej jest to samo.. Dzisiaj jadę podpiąć go pod kompa może coś pokaże...
Witam,
Po tak długiej przerwie wymieniłem komputer sterujący na drugi od silnika 2.5 TDS i wszytko jest git
Oprócz...
Auto ma problemy z odpalaniem.. Nie raz odpali za 1 a czasami to i za 8 razem... I nie mam pojęcia od czego to zależy... Ogólnie to jest tak... odpali na ok 0,5 sek i gaśnie i znowu załapie 0.5 sek i gaśnie.. aż tak np. do 5 razu że załapie i chodzi normalnie. Ale zagaszę go zaraz i znowu to samo...
Pompę paliwa w baku podpoiłem "na krótko" czyli chodzi cały czas jak przekręcę zapłon.
Czego to mogą być objawy?
Czy zaworek zwrotny rozwiąże ten problem ( bo na pewno mi się cofa paliwo do baku jak postoi dłużej auto) czy to coś jest ze sterownikiem nie tak? Czy ktoś z was miał już takie dziwne objawy?