Beemka mi przerywa i dymi pomocy!!!!!!

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Bazi82
Świeżak
Świeżak

Beemka mi przerywa i dymi pomocy!!!!!!

Post autor: Bazi82 »

Witam. Mam beemke e-34 2,5 tds i po nocy gdy rano przychodze podgrzeje swiece pali na dotyk bez zadnych problemow ale jak nacisne gaz to do 2000 obrotow przerywa i dymi na niebiesko,powyzej 2000 jest oki.Po 15-20 min. jak pochodzi na wolnych obrotach zagrzeje sie i zlapie temperature wszystkie problemy znikaja i silnik pracuje jak zegarek. Jedni mowia ze to pompa,drudzy ze sie zapowietrza po dluzszym postoju ale nikt tak naprawde nie moze postawic prawidlowej diagnozy i odnalezc przyczyny tego przerywania i dymienia.Dodam jeszcze ze silnik jest po remoncie glowicy i wtryskow przez awarie uszczelki a zaczelo sie to wszystko jak odebralem auto z warsztatu bo przed remontem silnik chodzil bez zarzutow.Jak mozecie to pomozcie mi!!! DZIEKI.
Zbych
Bywalec

Post autor: Zbych »

Pawełek
Bywalec

Post autor: PaweÅ‚ek »

O takim czymś słyszałem, ja też miałem problemy z głowicą, E34 525 tds, chciałem ją naprawiać ale mechanik mi powiedział że to raczej nie ma sensu, ponieważ cylindry stają się po wybudowaniu głowicy owalne. :?: Nie chciałem w to wierzyć, przynajmniej byłem skeptyczny co do takiej wypowiedzi, powiedział mi również, że będzie brał dużo oleju i widzę że w twoim przypadku ta regułka się potwierdza. :cry:
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. Albert Einstein
Awatar użytkownika
rexman
Bywalec Wyjadacz
Seria: E81-88
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: Nie mam
Rocznik: 2005
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Poza Polską
Kontakt:

Post autor: rexman »

Pawełek pisze: cylindry stają się po wybudowaniu głowicy owalne. :cry:
Mógł byś rozwinąć "tę" myśl,bo bardzo mnie to zainteresowało... :???:
Pawełek
Bywalec

Post autor: PaweÅ‚ek »

Więcej na ten temat na razie nic nie mogę powiedzić, bo ja też z takim tekstem spotkałem się pierwszy raz. :lol: Ale spróbuję się coś dowiedzieć od fachowców i dam zanć.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. Albert Einstein
ODPOWIEDZ